LFG.HU

auer
ismertetőCimkek

Pár évvel ezelőtt, itt az LFG.HU-n – akkor még RPG.HU – találkoztam Phoenix Wolf (Brandhuber Zoltán) nevével egy hírben, miszerint letölthető a regénye. Valami belső indíttatásból megnéztem a linket, letöltöttem a regényt és el is olvastam. A könyv pedig meglepően jónak bizonyult – jóval a magyar sci-fi átlag fölött van. A regény azóta trilógiává nőtt, és a többi rész is hozta a színvonalat.

Minden a kirajzással kezdődött.

Amikor a múlt század közepén a Cryogen Corporation kihozta az első olcsó plazmahajtóműveket, és elérhető áron kezdte kínálni a hiperhajtóművel felszerelt hajókat, mindenki elindult a csillagok felé. Miután felfedezték a környező tíz-húsz rendszert, megindultak a terraformálások. Milliárdok hagyták el az emberiség bölcsőjét, boldogulást remélve az új világokon.

A folyamat győztesei, az ekkor formálódó és megerősödő óriáscégek kezében egyre komolyabb hatalom összpontosult.

Karin Nagasawa, miután megcsömörlött a korrupt Szövetségi Flottától, szabad pilótaként próbál boldogulni. A társadalom peremén sodródva, a szabadság illúzióját kergetve járja az űrt az új világok közt. Útja során számos barátra tett szert. De vajon mire elég az elszántság és a barátok támogatása, amikor sorsára egy sötét céges titok árnyéka vetül?

https://lostgalaxy.wordpress.com/

 http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/04/fallen_angels_4c_1920x10801.jpg

A Lost Galaxy univerzum a XXII. században jár. Egy konföderáció fogja össze a lakott világokat, élükön a Földdel. Természetesen jelen vannak az óriáscégek, saját bolygókkal és űrflottákkal, amik a maguk árnyékháborúit vívják, tenyészkatonákkal a valóságban és hackerekkel a virtuális térben. A nagyvállalatok ellen küzdő indy-k – kvázi szabadságharcosok sem hiányozhatnak. Mondhatnánk, hogy egy cyberpunk jövő, ami igaz is, sok helyről ismerős séma, de jól illeszkednek egymáshoz. És pont ez a leginkább megkapó része a világnak számomra: a kiválóan kidolgozott háttér. Phoenix Wolf energiát nem sajnálva alkotta meg a történelmet, technológiát, odafigyelve az apró részletekre, egy hiteles jövőképet lefestve. Ételekbe tett organikus áramkör, ami alapján a mikró felmelegíti, defekt elleni habbal felfújódó kerék, csupa olyan apróság ami élhetővé, kézzel foghatóvá teszi a jövőképet. Az író blogján pedig számos plusz háttérinformációt találhatunk – különböző hadihajó osztályok részletes kidolgozása, szolgálati története képekkel illusztrálva, a VR technológia mibenléte, a hiperhajtóművek működése, a terraformálás fázisai. Ezen felül ha bármi kérdésünk van, szívesen válaszol. Engem lepett meg a legjobban, amikor egy rövid kommentre egy komplett blogbejegyzéssel válaszolt, amiben kifejtette a föderációs államalakulat működését és felépítését.

De lássuk a regényeket. A Bukott Angyalok sorozat egy trilógia, habár az utolsó rész kétkötetes. A befejező 4. kötet még nem jelent meg, az ígéret szerint nem várat magára sokáig, az utolsó simításoknál tart. A könyvek ingyen letölthetőek a honlapról (többféle ebook formátumban), illetve print-on-demand kiadásban hagyományos módon is beszerezhetőek.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/04/morrigan-k_hangar41.jpg

A három regény egymásra épülő cselekménnyel rendelkezik, így pár soros ízelítőt adok belőlük, anélkül, hogy túl sokat árulnék el.

Törékeny horizont
Az első regény egy független csoport privát akcióját követi a nagyhatalmú Cryogen vállalat ellen, amolyan kémes-szabadságharcos-akcióhősös formában. Pörgős, akciódús regény.

Titáneső
Az előző rész “főgonosza” immár kegyvesztettként egy kínai kereskedőház fejének megbízásából munkálkodik, amivel maga sem tudja milyen nagy léptékű láncreakciót indít el. Az előző rész “ügynök” stílusa mellett itt több jelentős űrcsata tanúi is lehetünk, valamint az események kilépnek a nagypolitika színpadára is.

A dicsőség szilánkjai I.
A lezáró kötet első része a korábban elindult konfliktus kiszélesedését mutatja be, a korábbi szereplők szemein át. Nagyszabású események láncolata indul el, ami várhatóan az utolsó kötetben éri el a csúcspontját.

Kinek is ajánlom a regényeket? Akik szeretik az akciófilmes pörgést, űrcsatákat, techno bla-blákat, és inkább kihagynák a mélylélektani boncolgatást. Könnyed, felüdítő olvasmányok, sok lövöldözéssel, akcióval, szerethető, vagy utálható figurákkal. Nem fognak bennük csalódni.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.