LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Mivel jövőre érkezik a konzolok következő generációja, egyre több pletyka és találgatás kap szárnyra velük kapcsolatban. A következő Xbox esetén felmerült információ, miszerint a konzol kizárólag akkor lesz elérhető, ha folyamatos online kapcsolat van hozzá, – néhány hírportál szerint egy három perces „türelmi idő” lehetséges, azaz, ha eddig sikerül helyreállnia a kapcsolatnak, nincs probléma – egyeseknél kiverte a biztosítékot. Egyfelől, az ember éppen azért vesz konzolt, mert gyors, instant, bármikor elérhető játékélményre vágyik, anélkül, hogy folyamatosan költenie kellene egy PC fejlesztésére, másfelől, a SimCity  indulása körüli botrány rámutatott, hogy a kiadók sem állnak teljesen készen arra, hogy játékosok millióit szolgálják ki a szervereik. Harmadrészt pedig, bizonytalan netkapcsolatú helyeken legalább is kérdésessé válna, hogy tud e valaki a drága pénzen megvett konzoljával játszani.

http://dispatches.cheatcc.com/dispatches/237

Érthető tehát, hogy némi felzúdulást keltett az ötlet. Adam Orth, a Microsoft MSFT Studios kreatív igazgatója azonban úgy érezte, védenie kell a mundér becsületét Twitter-oldalán. Sajnos mindezt eléggé bicskanyitogató stílusban tette, például, amikor felvetették neki, hogy egyes helyeken még az Egyesült Államokban is bizonytalan az internetkapcsolat elérhetősége, és minősége, egy „Mi a francért akarnék ott élni?” Mondattal reagált. A Microsoft nem sokkal a tweetek megjelenése után elnézést kért, Orth Twitter-fiókja pedig már nem olvasható mindenki számára. A férfi hozzászólásai nyilvánosságot kapása után azt mondta, hogy csak szórakozott egy régi ismerősével, és nem gondolta komolyan, amit leírt. Ezt a beszélgetés másik résztvevője megerősítette. Azonban, akár baki volt, akár csak egy félresikerült tréfa, már nem lehet visszacsinálni.

A jelentős PR veszteség mellett, ami a Microsoftot érte, az is figyelemre méltó, hogy gyakorlatilag ezzel megerősítést nyert, hogy a konzolhoz szükség lesz internetkapcsolatra – márpedig az ilyen technológiai újításokat jellemzően nem webkettes csatornákon megjelenő, nyegle hangvételű üzenetekben erősítik meg a cég illetékesei, hanem sajtótájékoztatókon. Így Orth, amellett, hogy stílusával alighanem sikerült elérnie, hogy a konzol némi hátránnyal nyisson a piacon, a céges kultúra szabályai ellen is súlyosan vétett.

Párbeszéd a Twitteren
Adam Orth: I want every device to be ‘always on.’

Alex Wells: Off the top of my head I know 5 people who 360s who current have no access to the Internet. They would be screwed.

Adam Orth: Those people should definitely get with the times and get the Internet. It’s awesome.

Manveer Heir: Did you learn nothing from Diablo III or SimCity? You know some people’s Internet goes out right? Deal with it is a shitty reason.

Adam Orth: Electricity goes out too.

Manveer Heir: You’ve lived in LA, SF, Seattle… very connected places. Try living in Janesville, WI or Blacksburg, VA.

Adam Orth: Why on earth would I live there?

Adam Orth: Sometimes the electricity goes out. I will not purchase a vacuum cleaner.

Adam Orth: The mobile reception in the area live in is spotty and unreliable. I will not buy a mobile phone.

Orth bejegyzései itt is olvashatóak: https://msgfocus.com/files/amf_future_publishing/workspace_63/landing_page/maximum_pc_landing_page_updated.html


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához