LFG.HU

Biri
hírekCimkek

Nézegettem a hcgamer.hu-t, meg a nemet Giga-t (giga.de), az E3-rol, és igen sok jó dolgot láttam /olvastam /hallottam.
Vannak új dolgok, és vannak folytatások. Persze mindenki ráígért, hogy ez jobb lesz, szebb lesz, élvezetesebb lesz, mint az előző rész, ha pedig nem volt előző rész, akkor ez lesz a legjobb amúgy is.

Néhány játék, amik felkeltettek a figyelmemet, a teljesség igénye nélkül (főleg PC-sek, mivel én az vagyok):

Doom3 – Ezt teljesen felesleges magyarázni, milliók várnak rá, végre napfényre került pár screenshot, és egy kis videó, amiben a játékból vannak apró részek, illetve interjúk a készítőkkel. A videó megnézése után összeszedtem a leesett állkapcsomat a fotel alól, aztán tovább nézelődtem ebben a témában. Külön interjúk is vannak a fejlesztőkkel, mert mindegyik jelentősebb oldal tudósítója próbálja őket mikrofonvégre kapni.

Mechwarrior 4 – Battletech rajongóknak ismét egy kötelező darab a gyűjteménybe. Új pályák, néhány új gépezet, sok-sok óra önfeledt szórakozás.

Imperium Galactica 3 – Magyar készítésű űrstratégia harmadik része.
Szerintem ezt is mindenki ismeri, ha másért nem, hat a magyar vonatkozásért. Amit ígérnek a fiuk: gyönyörű grafika (ki hitte volna), nagy küldetések, űrharcok, sok-sok faj, sok-sok fegyver, találmány, és űrhajó.

Warcraft 3 – Kikerült egy egyjátékos demo is az E3-ra, amit nyúzhatnak a népek, igaz onnan nem biztos, hogy eljut hozzánk is. Sebaj, majd a teljes játék.

World of Warcraft – Míg az emberek varnak a Warcraft esedékes részére, és a körmüket ragjak, a Blizzard szép csendben belekezdett egy online változat fejlesztésébe.

Myst Online – Igen, igen, a Myst online, több játékos változata. Erről sajna nem sok derült ki, de ígéretesnek tűnik a képek alapján.

Metal Gear Solid – Újabb része készül az MGS-nek, és a fejlesztők nem zártak ki annak a lehetőségét, hogy online-ra vegyek a figurát ezek után. Nagyon menők mostanában az ilyen online fejlesztések.

Everquest 2 – Néhány modell látott napvilágot a játékból.

Deus Ex 2 – A (szerintem) méltatlanul elsüllyedt játék második részéből néhány kép került elő. Ezenkívül az is kiderült, hogy a Deus Ex megfilmesítési jogát(!) megvette a Columbia Pictures.

Age Of Mythology – Ugyan erről a játékról mar lehetett tudni, a Microsoft folyamatosan csöpögtette az infót, azért kihoztak ide is, jól mutat a standon. Aki meg nem hallott volna róla: Age Of Empires stílusú (ha a nevéből nem derült volna ki) stratégiajáték.

Freelancer – Szinten az MS-tol, de ez egy űr-kalandjáték. A grafika természetesen szép, ki merne mással kijönni ide?

Soldiers of Fortune 2 – Egy single player demo látott napvilágot, amit mar terjesztenek is, tehát le lehet tölteni, és próbálgatni. Meg valósághűbb, meg nehezebb, meg jobb.

SWAT: Urban Justice – Újabb SWAT rész. Egy trailert lehet letölteni.

Rainbow Six: Raven Shield – Az R6 következő része, körülbelül az előző két játékkal tehető egy kategóriába. Letölthető egy demo.

Black And White 2 – Készülget a B&W második része is. Amit Molyneux ígér: a gyengébb részeket csiszolgatják, a jobbakat meg jobba teszik. Nagyobb interaktivitást ígérnek mindenben, amire csak ráteheted a mancsodat. Természetesen új creature-k, új szigetek, új küldetések.
Közben dolgozik a B&W XBox-os változatán, és egy másik játékot is csiszolgat XBox-ra, amiről azt mondja, hogy a legveresebb játék lesz a konzolon. Persze, csak egy ideig, amíg valaki nem ír durvábbat.

Commandos 3 – A nettről jó pár helyről letölthető mar a Commandos 3 videó. Mondjuk nem az én stílusom, szóval közelebbit nem tudok róla, nem szedtem le.

Command and Conquer: Generals – A C&C újabb része, ezúttal teljesen 3D-ben. Ami jó, csak jobb lehet, ezek a srácok nem tudjak elrontani, ami kijött a kezük közül, az ott volt mindig a felső régióban. (Jó, Dune2000-rel kicsit jobban megeröltethették volna magukat, de azért a nosztalgia is jó volt.) Jó pár kép, és egy videó látható a játékból.

The Thing – Violence, Blood and Gore. Adjuk hozza meg azt a szót, hogy Fear, és teljes a lista. Egy paranoid játék a Carpenter -klasszikus alapján. Nekem tetszeni fog.

Matrix – Nem fulladt ki a Matrix, dehogyis. Jön az új rész filmben, és közben tervezik az online rpg változatot. Azt ígérik, a játék olyan hatással lesz a játékosra, mint a film a nézőkre. Szerintem ez teljesen vegyes volt, szóval kb. így is lehetne mondani: lesz, aki isteníti, lesz akit nem érdekel, és lesz akik szerint bűn rossz.

Lionheart – A sötét középkorban játszódó RPG. A 12. évszázad Angliájában kalandozhatunk, teljes interaktivitás, teljesen szabad mozgás és cselekvés.

Asherons Call 2 – Az első reszt nem ismerem, viszont az új rész különbözni fog tőle. Mar ami a játékmenetet illeti, mert ez online rpg lesz, míg az első rész `csupán` egy rpg/kaland keverek volt.

Kohan 2 – Egy pofás kis fantasy stratégia, a szokásos multiplayer mode-al, és gyors 3D engine-el.

Star Wars Galaxies – A LucasArts online rpg-je is készülget, bar mar eléggé húzzak szerintem. Mindenesetre most azt mondjak, mar nagyon közel vannak a kiadáshoz. Azért egy trailert meg kidobtak, hogy nyugodjon a nép, és ámuldozzon, milyen jó is a játék.

Ezen kívül elejtettek pár szót például egy Return to Castle Wolfenstein kiegészítőről, Everquest Gold dobozról (Everquest+az összes kiegeszito+3 térkép+kézikönyv), Serious Sam XBox-ra, AquaNox2-rol, Max Payne 2-rol, No One Lives Forever 2-rol, Harry Potter 2-rol, egy Tomb Raider folytatásról, Icewind Dale 2 letölthető zenéről, és meg sok mindenről, ami nem jut az eszembe.

Remélem ezt elnézitek 5 óra folyamatos tv nézés és webes böngészés után…


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához