LFG.HU

taverna
flyinghair
hírekCimkek

A társasjáték iparban idén is egyik hír éri a másikat, napról-napra jelentenek be új megjelenéseket, és érkeznek új játékok a boltok polcaira. Ezekből szemezgetünk:

A Fantasy Flight Games bejelentette, hogy új, sorrendben a harmadik kiegészítővel örvendezteti meg a Battlestar Galactica társasjáték rajongóit. A Daybreak-re keresztelt kiegészítő új kártyákkal, új karakterekkel (pl: Romo Lampkin, Hot Dog), műanyag centurionokkal és két új táblával érkezik. A készítők szerint új fokra emelik a BSG élményt: Az emberek egy esetleges lázadás árnyékában legsötétebb óráikat élik és több kisebb küldetésre mennek a túlélés reményében, miközben sokszor saját motivációik vezérlik őket és vezetőiket. Mindeközben kénytelenek együttműködni a cylonokkal. Az ismét nem túl kreatív borítóval megáldott doboz 2013 harmadik negyedévében kerül a boltok polcaira.

Martin Wallace-t – Terry Pretchet után – Neil Gaiman ihlette meg, és “Smaragdzöld tanulmány” c. lovecrafti novellájából pakli építős, árulós játékos készít, amely hamarosan érkezik a Kickstarter-re. Az  A Study in Emerald-ban az a célunk (frakciónktól függően), hogy őrületes háborút hozzunk a világra vagy egy forradalom keretében végleg kisöpörjük a gonoszt. Ehhez ügynököket alkalmazunk, városokat vonunk a befolyásunk alá és közben építjük a paklinkat. A játék várhatóan Essenre készül el, de aki már most kipróbálná, letöltheti a Print & Play verziót a játék holnapjáról.

Társasjátékformát ölt a videojáték franchise, a BioShock. A kiadás jogát végül a Plaid Hat Games szerezte meg és Isaac Vega el is készítette a szóban forgó univerzum táblás verzióját Bioshock Infinite: The Siege of Columbia címmel. A sok miniatúrát tartalmazó társasban 2 vagy 4 játékos az Alapító és a Vox Populi szerepébe bújva küzd Columbia  körzeteinek megszerzésért és egyéb célokért. A játék várhatóan szintén Essenre készül el, de már most előrendelhető a kiadó honlapján.

Jó hír a 7 Csoda rajongóinak, hogy Európában már kapható a játék legújabb kiegészítője, a 7 Wonders: Wonder Pack. A 4 csodát tartalmazó (Abu Simbel, Stonehenge, Chang Cheng, Manneken Pis) kis doboz a 9-10 euróba kerül az online boltokban és reméljük, mihamarabb itthon is megvásárolható lesz.

Mindig öröm, ha magyar nyelvű társasjáték kiadásról is szót ejthetünk: nemrégiben került a hazai boltok polcaira a Santiago de Cuba című játék a Piatnik gondozásában. A Cuba c. játék kistestvérében a névadó város kikötőjében végzünk kereskedői tevékenységet. Autónkkal körbe-körbe furikázva, épületeket aktiválva célunk, hogy a beérkező hajók keresleteit minél inkább mi elégítsük ki a többiek kárára. A könnyed taktikai játék hangulatos grafikája Michael Menzel munkája. Mindenképpen megéri kipróbálni…


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához