LFG.HU

HammerTimeCafe
CikkBot
hírekCimkek

A Jagged Alliance című, körökre osztott stratégiai RPG sorozat érdekes alapötletre épül. A játékokban egy  zsoldoscsapat összeállítása és menedzselése, majd természetesen az akciók kivitelezése a feladatunk, azonban az ész nélküli mészárlás ritkán vezet eredményre. Gondos mérlegelés és tervezés után szabad csak bármilyen cselekedetet meglépni, mert ellenkező esetben könnyen pillanatokon belül azon kaphatjuk magunkat, hogy a csapat tagjai átlőtt fejjel hevernek a földön vagy ha sikerült is túlélni a csatát, a karakterek olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, amik nagyban kihatottak a játék későbbi szakaszára, jelentősen megnehezítve a dolgunk.

Jagged Alliance: Flashback

Az ember agyát megdolgoztató játékmenet, a számtalan fegyver és az, hogy a felvett zsoldosok önálló személyiségként viselkedtek és esetenként nem voltak hajlandóak bizonyos más karakterekkel együtt dolgozni vagy éppen megtagadták a parancsot, közönségkedvenccé tették a sorozatot: a második részhez rengeteg házi készítésű mod elérhető a mai napig. A siker ellenére azonban 2004 óta nem sokat hallani a Jagged Allienceről: egy ingyenesen játszható online változaton és egy 2010-ben megjelent, nem különösebben sikeres kvázi-folytatáson kívül nem mutatott életjelet.

Azonban, úgy néz ki, a szerencse ismét rámosolyog a sorozatra. A Steamről hamarosan elérhető lesz a Jagged Alliance Online, a játékosok igényei alapján alaposan átalakított változata: kiegyensúlyozottabb kasztok, jobban átgondolt fegyverek és egyéb újítások várják azokat, akik szeretnék kipróbálni, hogyan is boldogulnának egy zsoldoskompánia irányításával, ha ellenfelük nem egy gép, hanem egy ember.  Emellett a koppenhágai Full Control fejlesztőcsapat Kickstarter-gyűjtést indított, hogy elkészíthessék a folytatást. Ígéretekből nincs hiány: a klasszikus részekhez méltó játékmenet és kihívás várja majd a játékosokat, döntéseink hatással lesznek a játékra és mi döntjük el, milyen munkát vállalunk el vagy mit utasítunk vissza.

A gyűjtés az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.kickstarter.com/projects/2079547763/jagged-alliance-flashback?ref=live


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához