LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

avagy Sorcery! alkalmazás érkezik iPadre és iPhonera

Steve Jacksont a Fighting Fantasy sorozat alkotóját aligha kell bemutatni: az úriember Games Workshop alapítója, a „lapozgatós könyvek” egyik atyja. Legnagyobb sikere a Sorcery! Sorozat volt – nálunk Kaland, Játék, Varázslat néven jelent meg.
A Sorcery! négy részből állt: ezek külön-külön, de egymás után is végigjátszhatóak voltak. A játékkönyvben egy hőst alakítottunk, célunk pedig az volt, hogy Mampang Főmágusát megakadályozzuk abban, hogy a Királyok Koronájaként ismert varázstárggyal átvegye a hatalmat a világ felett.

Az Inkle Studios – akiknek eddig legismertebb munkájuk egy sikeres interaktív regény volt (Mary Shelley klasszikus regényére, a Frankensteinre épült) – tagjai úgy határoztak, elkészítik a játéksorozat digitális, némileg felújított, de az eredeti minden erényét megőrző változatát.

A készítők igen ambiciózusak: valós idejű történetmesélést és nagyfokú interaktivitást ígérnek. Csak rajtunk múlik, hogy mit és hogyan teszünk, de észben kell tartanunk, hogy minden cselekedetünk visszahat ránk, és befolyásolja a történetet, valamint annak végkimenetelét.

A harc megvalósítása különösen érdekesnek ígérkezik. A kockadobás mellett az érintőképernyőnek is szerepe lesz benne, mert nem elég, hogy ész nélkül csépeljük ellenfeleinket: ki kell ismernünk a gyenge pontjaikat, majd megfelelő helyre bevitt csapásokkal kell legyőznünk őket.  Ugyanakkor nem csak a kardunkban bízhatunk: közel ötven varázslat áll majd rendelkezésünkre, hogy teljesítsük küldetésünket.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/04/logo-banner2-with-title.png

A megjelenésre már nem is kell sokat várni: az első rész, a Shamutanti Hills május elején jelenik meg, folytatása, a Kharé: Cityport of Traps pedig még idén nyáron elérhető lesz.

A játék hivatalos oldala az alábbi linken tekinthető meg:
https://www.inklestudios.com/misc/press-sorcery/

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához