LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Magyar idő szerint tegnap este hét órakor bejelentették a Microsoft következő generációs konzolját, ami a találgatásokkal ellentétben nem Xbox 720, hanem Xbox One néven fog a boltok polcaira kerülni. A gép fontosabb technikai adatai: Blu-ray lemezlejátszó, 500 GB HDD, 8 GB RAM. Ezen kívül több USB3 csatlakozó is található lesz a gépen.  A processzor egy 8 magos, egyedi tervezésű AMD chip, de a készítők ígérik, hogy a konzol halkabb lesz, mint elődje – a zaj illetve a konzol által kibocsátott hő komoly probléma volt az elődjénél.

Az új Xbox szerves része lesz a Kinect 2.0, nélküle nem is tudjuk használni. Az új Kinect sokat fejlődött, felismeri az arcvonásainkat – egészen pontosan hat különböző személyt képes azonosítani – figyeli a mimikánkat és hogy ökölbe van e szorítva a kezünk. Felbontása 1080p és jóval nagyobb hatótávolsággal bír, mint elődje. Emellett a hangunkkal is bekapcsolhatjuk az Xboxot egy egyszerű parancs kiadásával, illetve irányíthatjuk is, és váltogathatunk a különböző funkciók között (Skype, vagy internethasználat,  játékok futtatása és a tévénézés).  Utóbbi lehetőséget az új konzol egyik legfontosabb használati módjának tekintik a fejlesztők: az Xbox Live rendszeren keresztül tetszés szerinti csatornát nézhetünk.  Az Xbox 360-nál is meglévő SmartGlass  alkalmazás itt is elérhető lesz.

A pletykákkal ellentétben nem feltétlenül lesz szükséges állandó netkapcsolat ahhoz, hogy játszhassunk rajta – minden program esetében annak készítőin múlik ez majd. Azonban komoly feketeleves, hogy minden játékot telepíteni és regisztrálni kell, így azok a profilunkhoz lesznek kötve – ergo, ha kölcsön akarjuk valakinek adni, akkor az illetőnek gyakorlatilag újra meg kell vennie – nem tudni, hogy teljes, vagy csökkentett áron.  Ezen kívül, mivel az új konzol Blu-ray meghajtót használ, nem lesz kompatibilis a korábbi konzolgenerációk alá készített játékokkal.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/05/microsoft-xbox-one1.jpg

A konzollal együtt pár húzócímet is bejelentettek:  az új Thief, a Remedy által fémjelzett Quantum Break, Battlefield 4, az Assassin’s Creed: Black Flag, a Watch Dogs, és a Halo játéksorozattal ismertté vált Bungie új játéka a Destiny is meg fog jelenni az Xbox One-ra. Ezeken kívül a különböző sportjátékok ( FIFA, UFC, Madden) aktuális részei is elérhetőek lesznek majd.

Vélemények?

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához