LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Érdekes kijelentést tett Yusuf Mehdi, a Microsoft Interactive Entertainment Business feje. Mehdi a nemrég bejelentett Xbox One kapcsán nyilatkozott az oxm.com weboldalnak – mégpedig igen optimistán.

A fő téma a kifutó modell (Xbox 360) támogatása volt: mint emlékezetes, ennek megjelenésekor az első Xbox konzol támogatása gyakorlatilag megszűnt, így a tulajdonosok joggal tarthattak attól, hogy az aktuális generációváltás után is hasonló lesz a helyzet. Azonban kiderült, hogy ez koránt sincs így. A Microsoft még igen sokat vár el a jelenlegi konzolnemzedéktől: a június 11-13 között megrendezendő E3 expóra egy közelebbről meg nem nevezett „hatalmas meglepetéssel” készülnek, ami az illetékesek állítása szerint még évekig lendületben tarthatja a konzolt.

Mehdi bízik benne, hogy huszonötmillió Xbox 360-at még sikerül értékesíteni – igaz, ezeknek becslése szerint csak a fele kerül új tulajdonoshoz, a maradék a garanciális példányok cseréjeként kerül majd új tulajdonosához.

Természetesen az új nemzedék is szóba került az interjú során. A szakértők összesen négyszázmillió értékesítést tartanak valószínűnek a PS4 és az az Xbox One esetében. Mehdi szerint azzal, hogy a konzolok már nem kizárólag a játékosokat célozzák meg, hanem egyéb funkciókat is kínálnak, akár egymilliárd eladott példány is gazdára találhat a két gépből – így nagyjából egyenlő eloszlás esetén az Xbox One négyszáz-ötszáz milliós példányszámban fogyna.

Összehasonlításképpen: az eddigi legnépszerűbb konzolból, a 2000-ben piacra került Playstation 2-ből tizenhárom év alatt százötvenöt millió fogyott el és a tíz, legjobban teljesítő pedig összesen nem ért el egymilliárdos eladást – igaz,mindössze pár millió példány hiányzik hozzá.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához