LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Megjelenése óta a Microsoft következő konzolja számos kérdést vetett fel azokban, akik gondolkodnak az esetleges megvásárlásán és ezeket eddig nem sikerült egyértelműen megválaszolni.  A gyártó is érezhette, hogy vannak még nyitott kérdések, így egy listát közölt a legfontosabbnak tartott funkciókról, amiben igyekeznek eloszlatni a ködöt.

A készítők fontosnak tartották kiemelni a közösségi funkciókat (a Skype minden gépen elérhető lesz) és azt, hogy a konzol aktívan fogja használni a felhő-alapú rendszereket. Ennek köszönhetően, ha egyszer megvettünk és felinstalláltunk egy játékot a saját gépünkre, akkor azt bármelyik Xbox One-ról elérhetjük a későbbiekben.  A gép egyébiránt állandóan egy alacsony energiaigényű, a központi rendszerhez kapcsolt módban lesz, így amikor bekapcsoljuk, nem kell különböző frissítésekre várnunk, hogy elkezdhessük a játékot.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/06/New-XBOX-ONE-0161.jpg

A korábban felröppent hírekkel ellentétben a konzol nem fog folyamatos internetkapcsolatot igényelni, de a használatához szükség lesz rá. Az optimális szélessávú kapcsolati sebesség 1.5Mbps lesz:  összehasonlításképpen, a világátlag 2.9 körül mozog.

Alapesetben huszonnégy órát játszhatunk, mielőtt online ellenőrzést igényelne a gép, viszont ha valaki más konzoljáról jelentkezünk be a saját könyvtárunkba, akkor óránként kell felcsatlakoznunk az internetre. Ha ez nem áll módunkban, a gép letiltja a játékhasználat funkcióját – de set-up boxként, illetve Blue-ray és DVD filmek megtekintéséhez továbbra is használhatjuk. Fontos még, hogy a játékoknak mostantól kezdve csak egy megjelenési dátuma lesz: ugyanakkor válik elérhetővé letölthető formátumban is, mint amikor megjelenik adatlemezen.

A már megvásárolt játékok kölcsönadásáról, és újraértékesítéséről is kiderültek a részletek:  ezek a lehetőségek teljes egészében a kiadókon fognak múlni. Dönthetnek úgy, hogy nem teszik lehetővé a lemezes verziók újraértékesítését (a megvásárolt példánnyal csak annak eredeti tulajdonosa játszhat), de természetesen engedélyezhetik is ezeket. Fontos megkötés, hogy csak egyes kijelölt partnerek számára adhatjuk el a játékokat, illetve, hogy a kölcsönadás feltétele az lesz, hogy a játékot megkapó illető legalább harminc napja legyen a barátlistánkon, valamint egy játékot csak egyszer, egy személynek adhatunk oda.  Értékesítés esetén fontos, hogy lehet, hogy a kiadó számára is fizetnünk kell egy kisebb összeget, hogy használni tudjuk a játékot – a Microsoft kiadóként lemond erről a jogáról, de a többiek maguk dönthetnek, hogy beszedik a pénzt, vagy sem.  A játékok esetleges kölcsönzése, vagy bérbe adása a konzol indulásakor nem lesz opció: ennek pontos részleteit a konzol megjelenése után dolgozzák ki.

A Kinect használatáról is írnak: elsősorban a „Nagy Testvér” vádakat igyekeznek lemosni a készülékről.  A Microsoft ígérete szerint a gép nem fog „kémkedni” utánunk, személyesen adatainkkal senki sem fog visszaélni és természetesen megfigyelve sem leszünk, illetve, ha kényelmetlennek találjuk a minket figyelő kamerát, azt bármikor kikapcsolhatjuk – persze, ha az adott játék igényli a használatát, akkor nem.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához