LFG.HU

Narem
humorkaCimkek

Az alábbi cikk a szerepjátékosok mindennapjaiba enged betekintést sajátos módon, kivesézi a hibáinkat mind a mesélői, és a játékos oldalról. Ha netán az olvasó magára ismer, az talán nem a véletlen műve. Igyekeztem az általam megélt, látott eseményeket ízlésesen tálalni. Tessék rajta jól szórakozni.

A legrosszabb játékos típusok:

A csellengő:
-
Néha eljár a játékokra. Elkésik folyton, kimagyarázza magát. Ha megjön, korán elmegy, vagy a legrosszabb el sem jön. Az ilyen játékosnál sosincs ott a karaktere, ami amúgy sem kell neki, hiszen csak köszönni tért be.

Tipikus idézet: -Bocsi halaszthatatlan dolgom volt, a mobilom meg belesett a vízbe azért nem szóltam. Ezer bocs, de azért jövő héten jövök majd játszani, na de tényleg

Az igazság lovagja:
- Ez a játékos nem fogadja el a mesélő igazat, mindig neki lesz igaza bármit is, tegyen a mesélő, ha kell, szétrombolja a mesét. A szabályok mindenek előtt, ez a mottója. Karaktere védelmében bármit elkövet, ha kell foggal, körömmel védekezik, érdekei megóvása miatt.

Idézet: – Km nem igaz, hogy nem tudok hátraszaltóban kiugrani ezen a kis ablakon

A bohóc:
-
Túl sokat viccelődik, mindenki rovására. Képes úgy megnevettetni a csapatot, hogy órákra leáll a mese, vagy teljesen más irányba indul el a hangulat. A legrosszabb esetekben találja fel magát, s szórakoztatja a játékosokat. Több alfaj létezik, az egyik ilyen szaporodásra is képes. Ez nagyon veszélyes lehet olyan játékokban, ahol a hangulat az első, pl.: horror játékok. A másik kevésbé veszélyes fajta a beszóló. Ez a típus bárkinek megjegyzést tesz, legyen az, mesélő vagy játékos. Az ilyen játékos leszólja az NJK kinézetét, a játékos cselekedeteit stb.

Idézet: - KM: Van még valaki, aki ismeri a járást az ősi városban? A Bohóc: – Ja a nagyapám…
- Mér’ döntöttétek ki azt az ajtót? Hogy eltörjön mind az 5 kisujjam?

A csaló:
-
Ez a játékos sem ritka. Külön oldalakat lehetne írni róla. Pl.: elcsalja a HP-ját, fejben kiszámolja mennyit sebződött, és folyton hitegeti a mesélőt. Az “Élek még” beszólásával megnyugtat mindenkit. Néha “rossz” értékeket mond be, amikor támadó dobást kell dobnia. A játékülés alatt hírtelen 20-as ereje lesz a karakterének, stb. a legdurvább fajta még a Km jegyzeteibe is képes betekinteni.

Idézet: Nincs, nem tudod rajtakapni. Ha igen, akkor, “jaj elnéztem” kiáltással újra dob

A kiskirály:
-
Azt hiszi mindenkit, molesztálhat, mert a karaktere 500-al támad és védekezik. Ha nyakon öntik a WC tartalmával, akkor kiírt egy falut megtorlásképpen. Megszívatja a játékosokat, jókat röhög a két szinttel gyengébbeken és akár érzelmi alapon is képes megbántani másokat.

Idézet: Hát ez marha jó, csak 1 Hp-t sebzett? A pofájába röhögök

A Tápolós:
-
Ne kérdezze a mesélő milyen varázstárgyai, vannak ennek a játékosnak, két WC papír gurigára sem férne rá. Ha megsebződik a játékban, netán “levágják”, (uram boccsá) akkor azt nem hiszi el. Nincs nála jobb, gyorsabb. Nem idegenkedik a levágott ellen kifosztásától, sőt erre bíztat mindenkit. Ez a típus nem ámul el semmin, nem szórakozik azon, ha hírtelen kap vagy 100 Hp-t egy villámvetőtől. Olyan neki is kell alapon, belehajszolja a partit, véget nem érő vérengzésekbe.

Idézet: Nyamvadt 80 aranyat ér ez a smaragd alkarvédő? Kinek kell, mert én ilyet nem használok, van nekem sokkal jobb

Az éhező:
-
A legveszélytelenebb, első látásra. Ő az, aki kinézi az utolsó Chipset a szádból. A mesélő sem szereti, mert nem hozott neki csirkepaprikást nokedlivel. Nincs cigije sem, a kólát a másik játékos megfenyegetésével szerzi meg. Élvezi, hogy élősködhet és, hogy milyen jól lakott azon a kis szeleten, amit valaki elévetett. Ha ez a típus a partiban van, garantált, hogy éhezni fogsz te is.

Idézet: Km vehetek a Chipsedből?

A legrosszabb mesélő típusok

A világot nem ismerő (feledékeny):
- Nem ismeri a világot, amin mesél. Soha nem is olvasott Dragon Lance-ot, és mindig orkokat akar mesélni ott a játékosoknak. Összekeveri a helyiségneveket, a hősök neveit más világból idézi. Nemegyszer előfordul, hogy kimegy a fejéből hol is vannak a karakterek. A vámpírok nappal kelnek, és éjszaka fekszenek le.
Idézet: Na akkor a hajó kifut a kikötőből és…mi van miért néztek rám így? Játékos:- De hiszen ez egy sivatagi város!!!


A szabálygenerátor:
-
Nem ismeri a szabályokat, és következetlenül használja őket, nem törődve a karakterekkel. Ha kell, kitalál egy új szabálykönyvet, és úgy mesél egy partinak. Ennél a mesélőnél dobni fogsz a WC-re menet, hogy el ne ess. Kedvenc szabályai egy kis füzetbe vannak feljegyezve és “karakter gyilok” néven használja is azt. Ennek a típusnak a rosszabb fajtája, aki hírből sem ismeri a kezdeménydobást, a sebzésdobást mindig más kockával dobja, és a játékosok előtt a világért sem ismerné be, hogy nem érti a szabályokat. Képes órákat görnyedni a szabálykönyv előtt. A legrosszabb mikor ő, és az Igazság lovagja összeülnek.

Idézet: Akkor ez a sárkány azt hiszem, most lángot fúj felétek 4d20-al, mert a földön van, és ott ugye így 120 a sebessége

Az érzelgős:
-
Ez a típus messziről elkerülendő, már “A mesélők” című kis kéziszótár is felhívja rá a figyelmet. Alapvetően duzzogó és könnyen megsérthető km ő, aki kiírtja a fél partit csak, azért mert rossz napja volt a suliban vagy, mert kifogyott a tinta a kedvenc tollából. Ennél a mesélő fajtánál híresült el a mínusz tp jutalom. Kedvenc világa a Cybergót világok bármelyike, ahol a kartert nem védik olyan jól a szabályok, s percek alatt lehet újradobálni a karaktereket.

Idézet: Km: Nyugtalan a lovad a vihar miatt Jk: Kikötöm egy fához Km: A fába belecsap egy villám, és a lovad meghal

A felkészült? :
-
Ez a fajta mesélő még soha sem fejezett be egyetlen mesét, nem tudja kik voltak a partiban legutóbb, és nem emlékszik a kalandjára sem. Ha improvizálni kell, akkor órákig írja le a kávéscsésze fülét. Unalomig ismert kliséket vet be. A kalandjai mindig fogadóban kezdődnek, és ott is fejeződnek be. A sötét megbízó mindennapossá válik, és a városi őrnek mindig Ubul a neve. A varázstárgyakban bővelkedni fog a tápolós játékos, hiszen így legalább elmondhatja milyen jót játszott.

Idézet: Belépsz a kis szobába. Szék, kandalló, asztal. A kandalló mögött titkos ajtó…

A mellébeszélő:
-
Ez sem ritka. A mesélés nála másodlagos, ha van egy jó sztorija, vagy vicce rögtön megosztja a legnagyobb harc közepette is. A játékosok igényei, nem foglalkoztatja. A mellébeszélő mindig filmekből idéz, ha kell kel poszteren, mutatja be a női mellékszereplőket, akik nem éppen túlöltözöttek.

Idézete: Ismeritek a fazont, olyan Tom Cruise-os az arca. Ja, láttátok már az új filmjét, tudjátok amiben…


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához