LFG.HU

Sahra_Stanfield
mesélőknekCimkek

DnD 3.5 kalandmodul négy-öt 2. szintű karakternek,

A kaland maga Greyhawk világán játszódik egy Silverden nevű falucskában, amit nem csak a téli évszak csapásai sújtanak, hanem az elmúlt telihold óta vérfarkasok támadásai is. Bármilyen d20-as szettingre könnyen átkonvertálható csak pár nevet és helyet kell hozzá megváltoztatni – azon túl univerzális, kis falu az erdő közepén, amire hatalmas veszély leselkedik. A karakterek csak véletlen csöppennek bele a felfordulásba. Mindenki egyaránt lehet gyanúsított a faluban és a környékén, így igen óvatosan kell mérniük a bizalmi helyzeteket.

Most pedig egy kis magyarázkodás. A modul összes statisztikai blokkja – és a skillek, képességek nevei – angolul vannak megadva az egyértelműség és a könnyebb kereshetőség miatt. A nyomozgatás és az erdei bolyongások mellett igen sok dungeoncrawling van a modulban. Nem vagyok tapasztalt DnD terén – a játékosaim vetették fel, a feltöltés ötletét is – és nekem ez a stílus jön be egyenlőre. Az oldalszám pedig ne riasszon el senkit a modul fele a harci találkozások térképes leírásával van tele és az ellenfelek statisztikáival.

Bevezető
Egy sötét alak emeli a felhőtlen égbolton feltűnő ragyogó hold fényébe a csodás kidolgozású, teliholdat ábrázoló amulettet. Mintha egy második  ezüstös vándor is felhágott volna a téli csillagok közé az égre, olyan fényesen veri vissza az igazi fényét. Egyenesen egy egyszerű, parasztgúnyákba öltözött férfi arcába, aki elkeseredett sikoltást hallat, ami lassan vonyításba fordul, ahogy teste recsegve, ropogva megváltozik és felveszi egy ember és egy farkas szentségtelen keverékének alakját.
 - Igen, működik! Működik! – nevet az árnyékok közt álló alak, majd ő maga is felveszi félig farkas, félig ember alakját és a platinából készült fényesen ragyogó holdat megragadja a nyakában.
 - Én vagyok a vezér, és azt teszed, amit én parancsolok! – hörgi.
A vele szemben álló vérszomjas lény szűkölve húzza be a farkát és próbálja minél kisebbre összehúzni  magát, ahogy felsandít a falkavezérre.
 - Pompás! Most pedig jól figyelj, mert fontos feladatot bízok rád… 

Előkészületek
A modul a DnD 3.5-ös szabályokhoz íródott és ezért ajánlott hozzá a 3.5 Player’s Handbook, 3.5 Dungeon Master’s Guide és a 3.5 Monster Manual.
Mivel ez a kiadás csak angolul jelent meg és sok igen jelentős változást tartalmaz, plusz sok fordítási hibába botlottam a hivatalos könyveknél, így a statisztikákat csak angolul adom meg. A szövegben esetlegesen előforduló kifejezések mögé odaírtam az angol megfelelőket is a keresést megkönnyítendő.
A kaland Silverden városkájában játszódik, ami hajdanán sokkal szebb napokat is átélt. Maga a kaland Greyhawk világára íródott, de az istenek és helyleírások megváltoztatásával bármilyen környezetbe gyorsan átültethető. A modul  négy-öt 2. szintű karakterre készült, akik ha túlélnek minden megpróbáltatást eljuthatnak akár az 5. szintig is. Egyenlő arányban vegyíti a nyomozást, a kültéri kalandokat és a földalatti felfedezést a kaland, és néhány találkozás igen veszélyes. Tapasztaltabb mesélőnek és tapasztalt vagy magas ingerküszöbű játékosoknak ajánlott.

Modul formátum
A történeti elemek (1. fejezet) és a harci  találkozások (2. fejezet) külön helyet foglalnak el a modulban. Minden esetben, ha harci találkozás  lehetséges egy helyen, ott jelölve van, hogy a hátul található találkozások közül melyik illik oda. A megírt találkozásokon túli ellenségek és egyéb kiegészítések a Függelékben találhatók. A kaland bármelyik része szabadon és ízlés szerint megváltoztatható, nincs semmi kőbevésve.

Klikk ide a letöltéshez

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához