LFG.HU

wyquin
hírekCimkek

Elsősorban szeretnék elnézést kérni az eredményhirdetés csúszásáért. A döntést nem volt könnyű meghozni, és semmiképp sem akartuk elkapkodni, ezért a késés.

Még mielőtt rátérnék az eredményhirdetésre, néhány gondolatot szeretnék megosztani. Amikor meghirdettük az Alkotói szabadság című novellapályázatunkat, úgy véltük – nem kevés visszajelzés alapján –, hogy talán az általunk korábbi pályázatokban támasztott feltételek sokszor jobban megkötötték az írók kezét és fantáziáját, mint kellett volna. A legutóbbi novellapályázat mindössze két kikötést tartalmazott: az egyik, hogy derüljön ki, melyik kép ihlette, és hogy legyenek hitelesek, érdekesek, újszerűek.

Jó, igaz, hogy az utóbbi mindjárt három kikötés egyben, de íróként, szerkesztőként és olvasóként meg vagyok győződve róla, ezek olyan alapvető elvárások, amiket ki sem kell írni egy pályázatban. Ezek minden írástól minimum szinten elvárhatók.

Az LFG.HU-n számtalan novella olvasható, melyek megfelelnek ezeknek az igényeknek. Sok közülük nem pályázatra érkezett, a szerzők azért küldték, mert élvezték megírni, csiszolgatni őket, és végül úgy gondolták, talán másnak is tetszeni fognak. Ezek a novellák (főleg az utóbbi években már) ugyanúgy átmentek, átmennek egy szerkesztői szűrőn, mint azok, amelyek bármelyik pályázatunkra érkeztek. Természetesen a díjazott novellák esetében az alapvető szintnél kicsit többet szeretnénk látni.

Sajnálattal kell mondanom, hogy az Alkotói szabadság jeligére érkezett 44 pályamunka egyike sem képviselte azt a színvonalat, amelyet a díjazottaktól elvártunk volna.
Ezért a zsűri úgy döntött, nem oszt ki helyezést.

A közönségszavazásra alkalmasnak talált novellák közül a szerzők az alábbiak közléséhez járultak hozzá:

  • ’94
  • Teremtéssel végződik
  • Fauna sibirica
  • Ketten

Köszönjük még egyszer a beküldött pályaműveket, a művészeknek a képeiket, a fenti írások a következő napokban lesznek olvashatók a címlapon.

 

 (Megjegyzés: abban az esetben, ha egy pályázó az alapvető és előírt nyilatkozatokat sem küldi át, ha olyan jeligékre/novellacímekre ad közlési engedélyt, amelyeket be sem küldött a pályázatra, esetleg az engedélyadása arról részletesen szól, hogy miket NEM tehetünk az írásával, de arról nem, hogy leközölhetjük, akkor édeskevés lehetőség van rá, hogy díjat adjunk neki, vagy az olvasók szavazatai alapján kapjon közönségdíjat. :(
Az elmúlt évek novellapályázati tanulságait mindenesetre még a nyáron kivesézzük, utána kiderül, hogy milyen /remélhetőleg kölcsönös elégedettséget szülő/ pályázati rendszerré alakítjuk át az LFG-n eddig használtat. – BePe)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához