LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Az Atari hírhedten nagyot bukó videójátéka, az E.T. the Extra-Terrestial után egy másik, balul sült kezdeményezésről is dokumentumfilm készül. Három filmes – Paula Kosowski, Adam Ward és Andrew Austin – „The Power of Glove” címmel készít dokumentumfilmet a Power Glove-ról.

A Matell által gyártott és 1989-ben piacra dobott kesztyű lényegében egy programozható kontroller volt, amit azonban arra is használhattunk, hogy a mozdulatainkat megjelenítsük a játékban. A technika akkoriban még nem volt elég fejlett ahhoz, hogy sikerre vigye ezt a kiegészítőt, ami így igen komoly bukás lett, különösen, hogy a kesztyűbe épített kontroller lényegesen pontatlanabb volt a hagyományosnál.

A közel nyolcszáz programból, ami megjelent a NES-re, összesen két, igen feledhető játék akadt, ami támogatta a Power Glove-ot és még ezek is játszhatóak voltak hagyományos kontrollerrel. Az észak-amerikai piacon százezer darabot sikerült belőle értékesíteni – magából a konzolból  harmincnégymillió példány fogyott el.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a jókora veszteséget termelő, minden téren megbukó kiegészítő nélkül aligha hozták volna létre a Wii-t, a Nintendo talán legsikeresebb konzolját, aminek irányítási mechanizmusa lényegében a Power Glove letisztultabb és fejlettebb változata lett.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához