LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A Balcony Team, egy magyar fejlesztőstúdió úgy döntött, hogy a Kickstarteren keresztül próbálja finanszírozni játékát – jelen esetben egy, Balrum néven futó RPG-t. A történet szerint Balrum országának hadserege egy ellenséges, élőholt sereggel történt össszecsapás során megsemmisült, így az országon káosz lett úrrá: a törvény és a rend helyett kiskirályként uralkodó banditák klánjai uralkodnak. Két falucska lakói úgy döntöttek, hogy a legtöbbek által rettegett erdőbe költöznek, bízva abban, hogy ott még ha nagy ár megfizetése árán is, de biztonságban élhetnek.

A feladatunk egyértelmű: békét kell teremtenünk Balrum földjén, a banditák és az élőholtak legyőzésével.  Ez persze nem lesz könnyű: kalandjaink öt fejezeten át zajlanak majd, melyek során számos küldetést kell végrehajtanunk. A készítők kiemelt fontosságúnak tartják a magas újrajátszhatósági értéket és a nonlineáris játékmenetet, ezért a küldetések többféle módon lesznek megoldhatóak, és természetesen nem mindig a legnyilvánvalóbb megoldás lesz a legnagyobb haszonnal vagy legkedvezőbb kimenetellel kecsegtető. További színt visz még a játékba, hogy három különböző frakcióhoz lesz módunk csatlakozni – döntésünk pedig nagyban befolyásolja a játékmenetet.

A történethez hasonlóan magára a világra is komoly hangsúlyt fektetnek a fejlesztők: a környezet élő lesz, minden NPC teszi a maga dolgát, barangolásainkat pedig különböző véletlenszerű események színesítik.  Ezen kívül még egy fejlett tárgykészítési rendszert is használhatunk: érdekesség, hogy a legtöbb játékkal ellentétben itt az előállított tárgyaknak nem fix értékeik lesznek, hanem a szerencse is beleszól majd, hogy milyen minőségű kardot vagy mennyire hatékony gyógyitalt kevertünk ki.  Ezen kívül felépíthetjük saját házunkat, illetve gazdálkodhatunk is a közelében lévő földeken.

A játék tehát ígéretes – kérdés, hogy a kissé ambiciózusnak tűnő, ötvenezer dolláros limitet sikerül-e elérni augusztus 15-ig.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához