LFG.HU

BePe
hírekCimkek

Érdekes pletykával rukkolt elő az insidegaming.com . Egy meg nem nevezett informátoruk szerint a Sony tervei közt szerepel egy speciális, 500 dolláros csomag piacra dobása, ami azonban nem csak a PS4-et, hanem a Playstation Vita névre hallgató kézi konzolt is tartalmazná. Így a cég terméke jelentős előnyhöz jutna a Microsofttal szemben, hiszen azonos áron két konzolt kapnának a vásárlók.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/08/ps4-vita-bundle-1375802404.jpg

A Sony még nem adott ki semmilyen hivatalos közleményt azzal kapcsolatban, igaz-e a hír, így könnyen lehet, hogy kacsával van dolgunk.  A legerősebb bizonyíték emellett, hogy a Playstation 4 tervezett ára 399 dollár, azaz a jelenleg 200-300 dollárba Playstation Vitát a jelenlegi árának feléért-harmadáért árulnák, ami igazán nem tűnik logikus gazdasági lépésnek.

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy a Sony lesz annyira elkeseredett, hogy vállaljon némi veszteséget a vetélytárs pozíciójának esetleges gyengítéséért. A PS3 indulása körüli zavarok, a Playstation Network feltörése, valamint az Xbox 360-nak adott közel egy éves előny miatt már messze nem olyan erősek a pozíciói, mint a PS2 korszakban, amikor a Microsoft konzolja nem volt ellenfél. Míg a hatodik generációnál egyértelműen a Sony nyert – 155 millió eladott Playstation 2-re mindössze 24 millió Xbox jutott – a hetediknél már fej-fej mellett haladnak, konzolonként 75-78 millió értékesített példánnyal.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához