LFG.HU

edevis
ismertetőCimkek

Szeptember 18. lesz „A próféta napja”, ekkor jelenik meg ugyanis a Sony Online Entertainment legújabb MMO-ja, a Dragon’s Prophet. Amit a fejlesztőkről tudni érdemes, az az, hogy – többek között – ők készítették az Ever Quest-et, a DC Universe Online-t, valamint a Planetside 2-t is. Jelenleg két MMORPG-n is dolgoznak, a Dragon’s Prophet-en (amely jelenleg nyílt bétás, szóval bárki kipróbálhatja), illetve az Everquest Next-en.

A karakterkészítésnél négy kaszt közül választhatunk – mely elsőre talán nem tűnik túl kreatívnak -, ezek a Guardian, Ranger, Oracle, illetve a Sorcerer.
A Guardian, Ranger, valamint a Sorcerer más MMORPG-ben is előfordul, viszont az Oracle a játék egyik egyedisége. Közelharcban járatos, a természeti energiákat használja fel harcai során. Azért is mondható különlegesnek ez a kaszt, mert a szokásostól eltérően cloth-ot (szövet, ruha, stb.) használ közelharcban, valamint fegyverként kaszát, talizmánokat.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/08/Dragons-Prophet-626x3521.jpg

Ha már egyediségeknél tartunk, mindenképpen meg kell említeni a sárkányokat. A játék egyik legfontosabb részét képezik: meg is szelídíthetjük őket, hátukon az egekig repülhetünk, valamint hű társaink is lehetnek csatározásaink során. Már az első néhány küldetés után elküldenek minket, hogy „fogjunk be egy sárkányt”, ezek természetesen még nem tudnak repülni.

Auratia – a világ, amit a játékos felfedezhet – három nagy kontinensből áll. Mint ahogy azt a fenti képen is láthatjátok, három kezdőterület (Hunak, Helmoth, Siberna) közül választhatunk a karaktergenerálás után; mi döntjük el, melyik zónán akarjuk kezdeni kalandozásainkat. Mindegyik területnek megvan a maga története, természetesen az alapokat mindenhol megtanítják.

Jellegzetességek

Ha már sárkányokat is be tudunk szelídíteni, miért okozna nehézséget egy falu megépítése? Építhetünk saját házat, haverokkal összeállva pedig akár egész falvakat is felhúzhatunk. Ezen kívül választhatunk 6 különböző szakma közül (weaponsmith, alchemist, tinkerer, armorsmith, cook, carpenter), harcaink során pedig gombkombinációkat alkalmazhatunk.

PvP, PvE

Hatalmas klánháborúk, vár-, illetve területvédések, harcterek és egyéb izgalmak várják a PvP szerelmeseit. Természetesen a PvE kedvelőiről sem feledkeztek meg a készítők: Auratia világában számtalan egy-, illetve többfős dungeon található. A legelső egyszemélyes egyébként már rögtön az első pár szint után elérhető, aminek a végén egy elég nehéz boss-al kell harcolunk. Ezt mondanám az „első nagy kihívásnak”, ugyanis a kombinációktól a duplaugrásig mindent be kell vetnünk ahhoz, hogy le tudjuk győzni.

Ne feledjétek,  szeptember 18-tól már ti is repkedhettek a sárkányaitokkal, építhetitek saját házaitokat, elfoglalhatjátok az ellenség területét, és minden egyéb eseményen részt vehettek. Én mindenképpen adni fogok neki egy esélyt, ugyanis ingyenes lesz, auto-target rendszerrel, nem is olyan rossz grafikával vegyítve.

https://www.dragonspropheteurope.com/en/news/day-prophet-284

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/08/dragons-prophet-release-date1.jpg

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához