LFG.HU

strato
hírekCimkek

Gamescom logoElkezdődött az idei Gamescom, Európa (ha nem a világ) legnagyobb videojátékos kiállítása. Bár már az E3 előtt lehullott a lepel a Sony és a Microsoft új konzolgenerációt érintő terveiről, még a júniusi kiállítás során sem ismertünk meg minden részletet az új Xboxról és PlayStationről. Bőven maradt puskapor a nyár végre is, amit elropogtathat a két óriáscég.
Mivel a cikkem ezúttal is főként az új játékelőzetesekről kíván szólni, és nem az új konzolokról, gyorsan és csak érintőlegesen összegezném a friss híreket a Gamescomról.

Az Xbox One a tervek szerint 2013-as év végén fog a boltokba kerülni, és több mint 20 játék közül válogathatnak majd azok, akik még idén játszani is szeretnének vele. A mára már szokásosnak mondható Battlefield, CoD és sportjáték folytatások mellett exkluzivitásával erősíti majd a sort az E3 óta ismert Ryse: Son of Rome, a Remedy féle Quantum Break, valamint a PC-n is megjlenő Titanfall. Mivel a Microsoft belátta, hogy nem szerencsés az egyre szélesebb réteget képviselő indie játékokat kirekeszteni, politikát váltott, így ezekről sem kell lemondania a leendő Xbone tulajoknak. A Windows mellett csak erre a konzolra fog megjelenni a Mojang által pátyolgatott Cobalt illetve a Peggle 2 is.
A konzol induló ára  500 USD (illetve a nagyon szerencsés átváltási ráta miatt ugyanennyi EUR), de a csomag tartalmaz egy Kinect szenzort is (akár akarjuk, akár nem).

A PlayStation 4 november végén fog megjelenni Európában, és a jelenleg ismert induló felhozatal 33 játékból fog állni. Az exkluzívak között találjuk a Killzone és az Infamous következő részeit, illetve a Sony saját autós játékát a Driveclubot. Indie játékok tekintetében sok egyéb mellett a Fezre, a Hotline Miami 2-re és a Starboundra lehet számítani, és talán az sem nagy meglepetés, hogy a Minecraft végül megjelenik PS3-ra, PS4-re és Vitára is.
A PS4 induló ára továbbra is 400 EUR. Plusz infó, hogy a PS3 12 GB-os verziója és a Vita is árcsökkenés “áldozatává” válik a közeljövőben, így mindkettőt 200 EUR fejében lehet megszerezni.

Ennyit a kötelező körökről. Lássuk, milyen szemnek való cukorkákat kaptunk játékelőzetesek és demók formájában!
(A szövegre helyezett hivatkozások a szóban forgó játékok hivatalos weboldalára vezetnek, a videó előtti zárójelben pedig azokat a platformokat sorolom fel, melyekre a játék az eddigi ismeretek alapján meg fog jelenni.)

Nem olyan nagy meglepetés, de szót érdemel, hogy az Ubisoft a Tom Clancy nevével fémjelzett The Divisiont PC-re is bejelentette (a nextgen konzolok mellett):
https://news.ubisoft.com/article/the-division-pc
Itt egy bemutató a játék táblagépes részéről:

A Battlefield 4-ről egy újabb látványos multiplayer videóval gazdagodtunk (Windows, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One):

A Titanfall Windows platform mellett csak Xbox konzolokra érkezik. Itt egy újabb játékmenet demonstráció (Windows, Xbox 360, Xbox One):

A Plants vs. Zombiesból is készül egy lövölde játék. A Garden Warfare zombi harcosait a következő mozgókép mutatja be:

Command & Conquer ugyebár F2P-ként fog továbbüzemelni. A következő videó a kampányküldetéseket hivatott beharangozni (PC):

A Need for Speed Rivalsban rendőrként beépülhetünk az utcai versenyzők közé, hogy a legóvatlanabb pillanatban csapjunk le rájuk (Windows, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One):

A The Sims 4 is tiszteletét tette a Gamescomon. Íme az első in-game jelenetek (Windows, Mac):

A Watch_Dogs is kapott egy újabb, kevésbé izgalmas előzetest. Ami nagyobb hír, bár sokkal kevesebbet tudni még róla, hogy a játék alapján filmet is fognak készíteni.
A friss előzetes (Windows, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U):

A sort lehetne még folytatni, de nem célom a Gamescom teljes mozgóképanyagát beágyazni a cikkbe. Igyekeztem az érdekesebbeket, látványosabbakat összeválogatni.
Az expó csak most kezdődött és augusztus 25-ig tart, így várható még egy-két izgalmas videó és infó. Ezekről igyekszem majd az LFG.hu Twitterén hírt adni, úgyhogy az érdeklődők azt kövessék figyelemmel.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához