LFG.HU

taverna
strato
hírekCimkek

Playstation 4 logoTegnap a Sony japán YouTube csatornáján felbukkant egy 5 perces videó, amivel a cég az új PlayStation-életérzést szeretné bemutatni. Azon túl, hogy a film nagyon lendületes és fiatalos, számomra kicsit elgondolkodtató is volt, ezért úgy gondoltam, hogy megosztom veletek. Az elmúlt hetekben viszonylag rendszeresen láthattunk cikkeket, híreket a Microsoft következő generációs konzoljáról, az Xbox One-ról, így szerintem van helye itt legalább ennek az egy PlayStationről szólónak is.

A videó japán fiatalok egy napját mutatja be, melyet a PlayStation 4 és a Vita segítségével tesznek szórakoztatóbbá. Nyilván a bemutatandó új feature-ök miatt történik az a videóban, ami, de bennem furcsa élményt keltett például az, hogy a gitáros srác nem jamelni kezd a zenész haverjaival, amikor megérkezik közéjük, hanem inkább mindannyian leülnek az asztal köré egy kis Vita multiplayerre. A reklámfilm végén látható, (egyetemi?) udvaron kivetített FPS versenyt sem tudom abban a formában elképzelni a valóságban, ahogy a filmben van, de végül is a távol keleten vannak olyan országok, ahol a Starcraft majd, hogy nem nemzeti sport, és persze a PS konzolok szociális rétegének ismételt  és fokozott bemutatása miatt egy ilyesmi is simán elfér a videóban.

Mindezen túl a bemutatott funkciók alapvetően tetszetősek (bár szinte folyamatos online jelenlétet igényelnek). Az új kontrolleren található külön Share gomb eddig számomra teljesen fölöslegesnek tűnt, és bár mennybe ettől a videótól sem emelkedett, némi magyarázatot kapott a létezése. A PS4-en otthon megkezdett játék Vitán történő folytatása viszont határozottan kellemes lehetőségnek tűnik. Bár már a PS3 és a PSP esetében is próbálkozott a Sony ilyesmivel, az új generációnál talán végre gördülékenyen, használhatóan fog működni ez a dolog.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához