LFG.HU

taverna
CikkBot
hírekCimkek

A soron következő Fable epizód – amely a Legends alcímet viseli – alapjaiban változtatja majd meg a sorozatot. A világ lakóival történő találkozás, az interakciók, illetve az ingatlanok vásárlása kevésbé tölt majd be fontos szerepet az új részben. A játék a készítők bevallása szerint leginkább a különböző labirintusokban történő kalandozásról és szörnyirtásról szól majd – némi csavarral.

Összesen öt játékos vehet majd részt a kalandban – négy hős és egy gonosztevő. Utóbbi alakítja a játék cselekményét: megszabja, hogy a szörnyetegek milyen erősek és mennyire intenzíven támadnak, illetve ő dönti el, hogy milyen csapdák keserítsék meg a hősök életét. Így gyakorlatilag csak a gonosztevő szerepét betöltő játékoson múlik, mivel is találkoznak kalandjaik során a hősök – ez pedig jelentősen növeli a játék újrajátszhatóságát.

A fejlesztők egyenesen odáig merészkedtek, hogy a játék akár tíz évig is lekötheti az érdeklődőket. Mindez igen bíztatóan hangzik – azonban figyelembe kell venni, hogy a Fable sorozat marketingje sosem volt mentes a reklámfogáshoz képest is jelentős túlzásoktól. Ameddig Peter Molyneux a csapat tagja volt, a játéksorozat atyja többször is elnézést kért a beharangozott, majd a végleges játékokból kimaradt lehetőségekért és bár ő tavaly márciusban elhagyta a fejlesztőstúdiót, sokan akadnak, akik némi szkepticizmussal figyelik a bejelentést.

A játékot a tervek szerint egyelőre kizárólag Xbox One-ra hozzák ki.

Hivatalos oldal: https://www.xbox.com/


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához