LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

1974 – Napvilágot lát egy korábban csak magazinokban publikáló, középiskolai angoltanár (bizonyos Stephen King) első regénye, a Carrie. A PanAm 806-os repülőjárata lezuhan: a halálos áldozatok száma 97. A Ramones megtartja első koncertjét, Bon Scott először lép fel, mint az AC/DC énekese, ellenben John Lennon ekkor játszik utoljára közönség előtt. A Pong eléri a bűvös százezres eladott példányszámot. Az Egyesült Államokban lévő mozikban tarol a Fényes Nyergek, Charles Bronson zokniba csomagolt apróval áll bosszút a családjáért a Bosszúvágy sorozat első részében, a Texasi láncfűrészes mészárlás nem várt siker lesz, Bud Spencer és Terrence Hill pedig dühbe jönnek.

Mindezek mellett 1974 a szerepjátékosok számára talán a legfontosabb év: ekkor jelent meg ugyanis a legelső Dungeons and Dragons. Az első verzió még csak nyomokban emlékeztet arra, amit a mai kor játékosa megszokott, bár természetesen vannak ismerős vonások: a hármas (harcos, mágiahasználó, pap) kasztrendszer, a szintén hármas tagoltságú (törvényes, semleges, kaotikus) jellemrendszer, valamint a négy faj (ember, törpe, elf hobbit) fejlesztett, vagy átalakított változata a későbbi kiadásokban is felbukkan.

A jeles évforduló alkalmából a Wizards of the Coast úgy döntött reprint kiadással örvendezteti meg a nosztalgiázni óhajtókat. A hét könyvet (Men & Magic, Monsters & Treasure , Underworld & Wilderness Adventures , Greyhawk, Blackmoor , Eldritch Wizardry, Gods, Demi-Gods & Heroes) tartalmazó jubileumi kiadás egy szépen faragott dobozban érkezik és a d4-től a d20-ig bezárólag tíz kocka is jár hozzá – az ára pedig 149 dollár és 99 cent.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2013/09/45390000_pic.jpg


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához