LFG.HU

Michaleczky Péter
eseményekCimkek

Huszonkettedik alkalommal kerül megrendezésre a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban július 17. és 21. között a HungaroCon, a tudományos-fantasztikus műfaj kedvelőinek és művelőinek éves találkozója. Többek között itt jutalmazzák az elmúlt év legjobb magyar sci-fi regényének és novellájának szerzőjét is a Zsoldos Péter Díjjal.

A 2002. évi rendezvény színes programmal várja az érdeklődőket, előadás lesz hallható az SF filmművészetről, részletes beszámoló a csehországi EuroConról, továbbá kerekasztal beszélgetésen vehetnek részt a megjelentek az egyes kiadók vezetőivel. Külön érdekesség, hogy idén a szerepjátékosokat is elvárják a szervezők, a tervek szerint Battletech és Magic, the Gathering versenynek is otthont ad a rangos esemény.

A látogatók az SF élet ismert alakjaival is találkozhatnak, író-olvasó találkozót tart Wayne Chapman, Harrison Fawcett, John Caldwell, Anthony Sheenard, továbbá a meghívottak között szerepel Réz András, Trethon Judit, valamint az Átjáró Magazin és a rajongói klubok képviselői. Az amatőr szerzők számára idén is megrendezik az Íróiskolát, ahol a felsorolt szerzők egy részén kívül stiliszták és kritikusok látják el jótanáccsal a fiatalokat.

Salgótarjánban kerül kiosztásra az idei Zsoldos Péter Díj, amellyel az Egyesület az elmúlt évben nyomtatásban megjelent legszínvonalasabb magyar sci-fi regény, illetve novella íróját jutalmazza. Az amatőr írók a Preyer Hugo emlékére meghirdetett pályázatra küldhették el műveiket, ennek eredményhirdetésére szintén a HungaroCon keretében kerül sor.

Részletes program és regisztrációs lap:

http://www.avana.hu/hungarocon/regisztracio.rtf


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://www.avana.hu/hungarocon/regisztracio.rtf]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.