LFG.HU

dekszter
körkérdésCimkek

Ugyan kinek nem fordult még meg a fejében, hogy a kedvenc játéka milyen jól is festene a nagy vásznon? Az évek folyamán számos sikeres vagy kevésbé sikeres átirat készült számítógépes és konzolos játékokból, elég csak az évek óta futó Resident Evil sorozatot említeni, de a sor még folytatható lenne, kezdve a Super Mario Bros-tól, a Mortal Kombaton vagy Silent Hillen át, egészen a Tomb Raiderig. Van, amelyik a játékot próbálja megismertetni a vásznon a nézőkkel vagy leendő játékosokkal (például az imént említett Silent Hill), és van, amelyik a játék történetét fűzi tovább picit más vonalon (Dragon Age – Dawn of the Seeker), vagy az eredeti főszereplőkkel (Final Fantasy VII: Advent Children).
Természetesen a rosszul sikerült filmek nagyon meg tudják osztani az embereket. Egy rajongó könnyen hibát vagy neki nem tetsző dolgokat találhat, míg egy, csak a filmből kiinduló néző esetleg meglepődhet, hogy a játékban nem ugyanazt kapja, vagy  egyszerűen elmegy a játéktól a kedve. A sor itt sajnos kínosan hosszú.

A következő évek során is jó pár, nagysikerű játék fog a vásznakra kerülni. Ilyen lesz például a Warcraft, Need for Speed, Assassin’s Creed, Metal Gear Solid, Mass Effect vagy éppen az Angry Birds. Rajtuk kívül azonban még így is sok játék marad film nélkül.

Kérdésünk a következő:

Szerinted melyik játékból kellene filmet készíteni?


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához