LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A Rockstar népszerű játéksorozatának legújabb része számos rekordot megdöntött. A Grand Theft Auto V az eddigi legdrágább és legtöbb hasznot termelő videójáték lett – 24 óra alatt nyolcszáz millió dollárt termelt, három nappal a megjelenés után átlépte az egymilliárd dolláros álomhatárt.

Az Egyesült Királyságban öt nap alatt 2.25 millió példányt sikerült értékesíteni, Észak-Amerikában pedig 2013. szeptemberében minden második eladott játékszoftver egy GTA V példány volt. A fizikai adathordozó nélküli értékesítés terén is új rekordot ért el a játék: a Playstation Store-ban már több példányt adtak el belőle, mint a The Last of Us-ból, ami a korábbi csúcstartó volt.
Mint látható, az értékesítési számok igen szépen alakultak. Azonban, mint mindig, most is akadtak, akik nem kívántak fizetni – ezek közül sokan igencsak kellemetlen meglepetésben részesültek. Egy torrentoldalra felrakott 18 GB-s file, ami a játék teljes verziójaként került fel az internetre, valójában egy vírusokat, kémprogramokat és egyéb káros szoftvereket tartalmazó csomag.

Pontos számot nem tudni, azonban a WCCFtech.com szerint több ezer gép fertőződhetett meg. Érdekessége az ügynek, hogy a Rockstar még mindig nem erősítette meg hivatalosan, hogy lesz PC-s verzió, hiszen a GTA V eddig csak PS3-ra és Xbox 360-ra jelent meg – tehát a letöltőknek legalább kicsit gyanúsnak kellett volna legyen, hogy még be sincs jelentve a számítógépes változat megjelenésének ideje, vagy éppen az, hogy egyáltalán megjelenik erre a platformra a program, de már elérhető a kalózverzió.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához