LFG.HU

BePe
hírekCimkek

Az 1996-ban létrejött Internet Archive egy nonprofit szervezet, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy létrehozzon egy könnyen kereshető és kutatható online könyvtárat, amiben könyvek, folyóiratcikkek és hanganyagok mellett az internet és a számítástechnika hőskorának szoftverei is helyet kapnak.

A honlap október 24-én új funkcióval bővült: egy válogatással, ami a honlapon már megtalálható, de a készítők szerint történelmi fontosságuk miatt külön figyelmet érdemlő játékokból és egyéb szoftverekből áll.

Külön értékelendő, hogy ezeket a programokat nem kell nehezen kezelhető emulátorokkal működésre bírnunk: egyetlen kattintás és már játszhatunk is velük a böngészőnkben. A gyűjteményben olyan címek kaptak helyet, mint a Pitfall!, a Karateka, vagy éppen a Pac-Man különböző variánsai.  A szerepjátékok rajongói is találhatnak maguknak kikapcsolódást: többek között Richard Garriott, az Ultima sorozat alkotójának első komolyabb programját, az Akalabeth-et, vagy éppen a ZX Spectrum egyik legismertebb játékszoftverét a The Hobbit-ot.

Amennyiben pedig történelmileg kevésbé fontos, de ettől függetlenül szórakoztató játékokkal kívánnánk játszani, egy igen komoly listát találhatunk a honlap klasszikus pc játékok kategóriában – igaz, ezeknek a használatához az esetek nagy többségében szükségünk lesz valamiféle emulátorra.

Karateka


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához