LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A Valve saját gyártású konzoljáról eddig nem sok mindent lehetett tudni, de az utóbbi egy-két hétben már több információ is napvilágot látott végül Steam Machine névre keresztelt gépről.

A konzol (melyet a Valve inkább elsősorban játékra használható PC-nek nevez) legfőbb riválisai a PS4 és az Xbox One lesznek majd – többféle összeállításban és ebből következően, különböző árakon lesz elérhető a játszani vágyó nagyközönség számára. Az usgamer.net számításai szerint egy átlagos teljesítményű Steam Machine, ha mi magunk állítanánk össze, hozzávetőlegesen 560 dollárba, míg egy felső kategóriás 1580 dollárba kerülne – ez alapján nagyjából meg lehet becsülni, milyen árakra számíthatunk.

Újításnak számít, hogy a tizenhat gombot használó kontrolleren nem találhatóak majd analóg karok, ezeket két trackpad helyettesíti a gyártó. Ezen kívül fontos tartozék lesz még egy érintés érzékeny, benyomható, nagy felbontású képernyő, amit menük kiválasztására és kezelésére használhatunk majd. A konzol operációs rendszere a cég saját fejlesztésű, Linux alapú programja, a SteamOS lesz, amely a klasszikus médiakezelő tartalmak és természetesen a Steam használata mellett többek között gyermekvédelmi opciókat is tartalmazni fog.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához