LFG.HU

Roly
RPGCimkek

forrás: DarkLords

“Ezek a férfiak és nõk a legkeményebb tengerészek a világon Sir, ezek az istenverte barmok a legbrutálisabb, legjobban kiképzett katonák ebben az országban. Meg se hallgassa azokat a hülyeségeket hogy néhány céges vagy más katonai alakulathoz tartozó mesterlövész jobb náluk. Ezek képesek szétlõni egy tankot, egy bolhapiacon árusított, rozsdás csövû 0.22-es puskából kilõtt egyetlen lövedékkel. Õk a legjobbak.”

Gunnery Sergeant Louis Eckels, 3/8 Felderítõ/Mesterlövész szakasz

Az USMC Felderítõ/Mesterlövész osztag a világ egyik legjobban kiképzett mesterlövész alakulata. Ha azt a parancsot kapják : a célpontjuk egy testõrökkel zsúfolt, páncélozott kocsiban, egy ködös erdõ közepén tartózkodik, õk csak annyit felelnek : No Problem! És ha ezt mondják, valóban megoldják a feladatot.

“A kiképzés nagyon kemény, egészen a tûrõképességük határáig hajtják az embereket. Ha a küldetés azt követeli meg a tengerészektõl, hogy három napig egy helyben álljanak, úgy várják a célpontot, akkor vagy megvárják míg letelik az idõ, vagy ha a célpont felbukkan elvégzik a munkát majd lelépnek.
Gyakran használunk mûérzetet a kiképzés során, de ez csak az agyat terheli meg, nem a testet. Ezért van szükség a kõkemény fizikai kiképzésre. Sok ember panaszkodik is emiatt, de meg kell érteniük, egy tengerésznek minden szituációban fel kell találnia magát, ezért minden szituációt végig kell próbálnia. Az én feladatom ennek a megértetése. Ez a legnehezeb. Azok, akik túlélték a kiképzést, már megtanulták, mi az élet igazi értéke és megértik jelmondatunkat : Kemény kiképzés – érted !”

Gunnery Sergeat Linda Hamilton, USMC Felderítõ/Mesterlövész kiképzõ

Kiképzés

A Felderítõ/Mesterlövész osztag gyalogos alakulat. Eltérõen a többi reguláris katonai kiképzéstõl, ahol a módszerek leginkább a gépesített hadviselés felé tolódnak el, az õ feladatuk a célpont megfigyelése, közelébe férkõzése, végül megsemmisítése. Csak az alkalmas tengerésznek aki minden körülmények között képes megõrizni nyugalmát és 400 méterrõl egy élére állított tízcentest el tud találni. Bár ezt nem kell szó szerint érteni, a legtöbb mesterlövész mégis meg tudja ezt csinálni. A Felderítö/Mesterlövész kiképzés sokkal intenzívebb, keményebb és hosszabb mint egy átlagos mesterlövészé, így a cél érdekében akármilyen magasfokú fizikai és mentális fáradtságot képesek legyõzni. Minden helyzetben feltalálják magukat, az észrevétlen megközelítéstõl kezdve egészen a menekülésig. Ebben különböznek a rendõrségi mesterlövészektõl, akik az elvégzett munka után vissatérnek a biztonságos lakásukba és megisznak egy csésze forró kávét.
Jó célzókészség, nyomolvasás, követés, rejtõzés, mind-mind olyan szakértelem mellyel minden tengerész rendelkezik, munkájuk hatásos elvégzése és a puszta túlélés érdekében. Nem hibázhatnak, mert lehet hogy ez lesz az utolsó hibájuk. Egyéb szakértelmek is igen fontosak számukra, olyanok mint kommunikáció, más egységekkel való együttmûködés, stb… Ezeket leginkább az Elsõ Alakulatnak (lásd Felépítés) kell igazán elsajátítania. A Felderítõ/Mesterlövészek magasfokú hírszerzõi kiképzést is kapnak, gyakran kell mélyen behatolniuk egy ellenséges területre, megkeresni a célobjektumot, amely lehet egy fõhadiszállás, repülõtér, stb…, információkat kell gyûjteniük róla, majd ezekkel visszatérni az alakulathoz. Ha a küldetés megköveteli be kell épülniük az ellenséges környezetbe és bármilyen körülmények közt végrehajtani az akciót.
Ezentúl tökéletesen kell ismerniük és kezelniük olyan eszközöket, amelyeket az akcióik során rájuk bíznak. Ezek a fegyverek, berendezések sokkal változatosabbak mint a legtöbb katonai vagy céges egységnél, mivel a tengerészek a legkülönfélébb körülmények között hajtják végre akcióikat, így felszerelésüket az adott helyzethez igazítják.
A tengerészek közé történõ felvételhez a jelentkezõknek egy fizikai terhelés vizsgán kell megfelelniük. Ez a próba abból áll hogy a jelentkezõnek órákon keresztül kell egyhelyben ülnie, ha felbukkan a célpont azonnal lõnie kel, de ha valaki más tûnik fel legyen annyi hidegvére hogy nem húzza meg a ravaszt. Ez egyaránt próbára teszi a testet és a mentális képességeket. A jelentkezõk kb. 40 %-a megbukik ezen a próbán, de azok akiknek nem sikerül, nem hasznavehetetlen emberek, csupán egy másik alakulathoz irányítják õket, ahol más képességek szükségesek.
A Confederated American States központi kiképzõbázisa a Parris Island-en található, a Tengerészelé a Camp Lejeune-on. A legtöbb kiképzõbázis északon, a hajdani Kanada területén helyezkedik el, ezeket használja az UCAS Secret Service és az UCAS FBI. Az Észak-Virginiában, Quantico-ban levõ bázis is jelentõs. A Felderítõ/Mesterlövészek központja Minnesotában, Minnetonkában található, az alakulat tagjai itt sajátítják el az erdei és a városi harc fortélyait. A legtöbb kiképzõ valaha maga is FElderítõ/Mesterlövészként szolgált, õk tanítják a tradicionális tengerész harcmodort. A Gunnery Sergeant-ok nagy tapasztalattal rendelkezõ személyek.
A mesterlövészeket minden típusú puska használatára kiképzik. Az alapfegyver a Harris Gunworks M42A1 mesterlövészpuska, ezt különbözõ fegyverkiegészítõkkel szerelik fel. A mesterlövész tréning hat hét, ezalatt szinte csak lõkiképzés van, hogy fegyverüket bármilyen körülmények között tudják használni. Az újoncokat ezután egy általános kiképzésnekvetik alá (mint a Red Flag-nél vagy a Top Gun-nál), ahol az erdei környezetben való túléléstõl kezdve a céges taktikákig bezárólag mindent beléjük sulykolnak. Mikor az újoncok megkapják a “Gunnies” minõsítést, addigra olyan elit mesterlövésszé válnak, akikért bármelyik katonai egység vagy céges alakulat két kézzel kapkodna. Az egységhez jelentkezõnél nem számít, melyik metatípushoz tartozik, minden hátrány nélkül elkezdheti a kiképzést és elismert tagja lehet az alakulatnak. Mágikusan aktív személyek ritkán jelentkeznek ide, hiszen az embertelen fizikai megpróbáltatást kevésbé bírja a szervezetük. Viszont ha túlélik a kiképzést, a leghalálosabb mesterlövész válhat belõlük. Nem megkepõ, hogy a Felderítõ/Mesterlövész alakulatnál nagyon sok fizikai adeptus található, és õk kivétel nélkül rendelkeznek a Fájdalomtûrés képességgel.

“A Felderítõ/Mesterlövész programban nem szerepel faji vagy nemiségi kérdés. Lehetünk “világoszöld” tengerészek, lehetünk “sötétzöld” tengerészek, az a lényeg hogy együtt vagyunk.”

Brigadier General Mike “Táncoló Medve” Norrburn, CO második Marine Brigade

Felépítés

A Felderítõ/Mesterlövész egységeket 48-72 órával a nagyobb katonai akciók elõtt riasztják hírszerzés vagy más különleges tevékenység végrehajtása céljából. A bevetésen résztvevõk számának alapegysége egy szakasz, amit MEU-nak neveznek. A helyzettõl függgõen a MEU-t kiegészíthertik hírszerzõkkel és rohamosztagosokkal.

Általános megjegyzés

Az USMC Felderítõ/Mesterlövész alakulat a világ legjobb mesterlövészeit tömöríti. Hatékonyságukat csak saját maguknak köszönhetik. Nem rendelkeznek olyan csúcsmodern fegyverekkel, felszereléssel mint néhány más elit alakulat, de bárhol, bármikor, bármilyen akciót képesek végrehajtani.

Felszerelés

Munkájuk tökéletes elvégzésének érdekében a mesterlövészeknek sokféle felszerelést kell tudniuk használni. Általános fegyverük a Harris Gunworks M42A1 mesterlövészpuka, multi-spectral scope-al kiegészítve, amelyet úgy terveztek hogy minden körülmények közt tökéletesen mûködjön. Ez a fegyver elég ormótlan kinézetû, állandó használatra és kemény körülményekhez tervezték. Ezen kívül használják a Barrett Model 121 nehéz mesterlövészpuskát azon esetekben, mikor a lövedéknek igazán nagyot kell szakítania. Felszerelésük fontos része a Ghillie-öltözet, amely hõszabályzóval és flexibilis, nagy ballisztikus értékû GEL-PAK páncélzattal van ellátva. Ez a ruha ugyanolyan mint amilyet a SEAL mesterlövészek használnak. Szinte mindig van náluk egy 100 kg szállítókpacitású M35 hátizsák. Ebben szállítják a látcsöveket, célzószemüveget, GPS rendszert és más szükséges dolgot.

Mágia és Kiberver

Mágikusan aktív személyek jóval ritkábban fordulnak elõ ebben az egységben mint bármely más katonai alakulatban. Ez alól csak a fizikai adeptusok kivételek. Mindannyian beavatottak, bár legtöbbjük saját maga fejleszti képességeit.
Kiberverek közül a reflexgyorsítások és a célzást segítõket használják fõleg. Szinte mindegyikük rendelkezik II. szintû fegyverkapcsolattal. Nem használnak túl sok kibervert, mivel úgy vélik a szakértelmek töbet érnek mint a kiberverek által nyújtot elõnyök.


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://darklords.rdnet.hu/]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.