LFG.HU

Roly
RPGCimkek

forrás: DarkLords

Történet

A Sziú Vadmacskák a világ egyik legjobb hírû különleges egysége. Szakterületük a titkos akciók, merényletek és a gerilla hadviselés. A BAN egyik leghatékonyabb harci alakulatának hírében állnak.

A Vadmacskák történetének gyökerei 2012-be nyúlnak vissza, nem sokkal azutánra, hogy Daniel “Vonyító Prérifarkas” kivezette követõit a koncentrációs táborból, ahová az amerikai kormány az amerindián népet temette. Néhány ember aki megmenekült a táborokból, már rendelkezett katonai tapasztalatokkal, ezeket kamatoztatva elkezdték tanítani azokat akik harcolni akartak a kormány ellen. 2018-ban a Denveri Szerzõdés jóváhagyásakor már hivatalosan is elismerték a létezésüket. A hivatalos megalakulás után anyagi támogatást kaptak és elkezdték a kiképzési programjukat, amely nagy mértékben hasonlított a Navy Seals, US Army Green Berets és a Viet Cong kiképzés módszereire.

Tevékenység

A Vadmacskák küldetései és céljai egyszerûek, világosak. Megvédeni a Sziú Nemzeteket a külsõ behatolóktól és válaszolni minden ilyen jellegû fenyegetésre. Alkalmazzák az “üss és fuss” gerillataktikát, orvlövészetet, robbantást, szellemeket és minden mást ami semlegesíti az ellenséget. Az UCAS, CAS, Szelis-Síd alakulatokkal gyakran együttmûködnek.

Alkalmasság

A Vadmacska kiképzést 16 éves korban lehet elkezdeni (16 évesen már hadköteles mindenki a Sziú Nemzetben) a polgároknak vagy az állampolgárságért folyamodó személyeknek. A hadkötelesnek elõször egy fizikai alkalmassági teszten kell átesnie, majd vállalni kell egy hat évig tartó szolgálatot, ráadásul visszavonulása (tartalékállományba helyezése) után még két évig rendelkezhetnek vele. Ellentétben néhány különleges egységgel, a Vadmacskáknál nincs faji vagy származási korlátozás.

Ahhoz, hogy valaki tiszt legyen a Vadmacskáknál legalább négy évig kell tisztnek lennie a hadseregben, vagy legalább négy évet kell eltöltenie a Vadmacskáknál. A tisztek szolgálati ideje is hat évig tart.

Kiképzés

A hosszú Vadmacska kiképzés a Cheyenne-i, Redbourne Katonai Bázisról indul. A tréning kilenc hétig tart, az újoncok itt ismerkednek meg a tûzfegyverek, a gyalogsági taktika és az egységben való tevékenységek alapjaival. A következõ fázis a MOS (Military Operations Speciality) kiképzés. Ugyanúgy mint bármely más katonai egységnél, itt is olyan szakértelmeket tanulnak, amelyeket akkor is használni tudnak, ha elkerülnek a Vadmacskáktól.

Két nappal a felavatásuk elõtt minden újonc átesik egy kétnapos teszten, ahol megállapítják alkalmas-e további Vadmacska kiképzésre. A teszt fizikai és írásbeli vizsgából áll. A sikeres vizsga után a jelöltnek el kell beszélgetnie három Vadmacska taggal mielõtt végleg eldöntenék alkalmasságát.

Két héttel a MOS iskolába való felavatás után a jelöltek részt vesznek a Ghostwalker Training Ground-on, amely Rapid City-tõl 200 kilométerre észara zajlik le. Ez a tíz hetes kiképzés az egyik legkeményebb próba az egész világon. A jelölteknek túl kell szárnyalniuk saját fizikális, mentális (és néhány jelöltnek mágikus) korlátait. A tréning hátralevõ része önkéntes, a jelöltek bármikor visszaléphetnek. A kilencedik hét hasonlít a Hell Week-hez, a Navy Seals túlélõpróbájához. A részvevõk hat napig folyamatosan dolgoznak, éjszakánként csak két órát alszanak. A kiképzés A kiképzés ezen fázisa után a jelöltek képességeik alapján már az egység tagjainak érezhetik magukat. Hogy ezután milyen területre kerülnek, az a kiképzés során nyújtott teljesítményüktõl és az egyéni képességeiktõl függ. A próbaidõ egy év, amely után a Vadmacskák egységének teljes jogú tagjává válnak.

Felépítés

Egyes Osztag : Kommunikáció

Ez a csapat felelõs a közvetlen felderítõmunkáért és az osztagok közötti információtovábbításért. Állandó kapcsolatot tartanak a Sziú Hadsereg mûholdaival. Az osztag tagjainak nagy része dekás, a többi elektronikai specialista. Kiképzésük tartalmazza a számítógépes beszivárgást és az információgyûjtésta legkeményebb helyzetekben is.

Kettes Osztag : Hosszútávú felderítés és szabotázs

Ennek a Vadmacska osztagnak a feladata az ellenséges célpontok megfigyelése és megsemmisítése. Kiképzésük legfontosabb része a lopakodás és a robbantás “tudományok” elsajátítása. Ide leginkább fizikai adeptusokat választanak ki, akik a Láthatatlanság útját követik, a lopakodás és a túlélés mesterei.

Hármas Osztag : Közvetlen harci és városi gerillaegység

A legroszabb hírû egység a Vadmacskákon belül. Ez az osztag végzi el a munkát terrorista támadás vagy más vészhelyzet esetén. Tagjai nagyon kemény kiképzésen esnek keresztül, ahol elsajátítják a közelharci gyilkolás mesterfogásait, a terrorista taktika elemeit, stb… A Vadmacskák harci mágusainak és sámánjainak nagy része ebben az osztagban található. Rajtuk kívül olyan világiakat választanak ide akik a kiképzés során a közvetlen harcban tûntek ki.

Fegyverek

A Vadmacskák fegyverzetére jellemzõ a tartósság és a megbízhatóság. Közelharcban általában hosszú és rövid változatban is használják a Cougar Fineblade-et. Tûzfegyverek közül általában rendelésre készült Colt Manhuntert használnak külsõ lézer célzófénnyel felszerelve, valamint standard ColtM22A2 rohampuskát belsõ fegyverkapcsolattal. A mesterlövészek elõször a Ranger Arms SM3-at alkalmazták, de mivel ezt túlságosan kényesnek találták terepmunkához áttértek a a Walther WA-2100-ra. A Hármas Osztag közvetlen harci szituációban gyakran használja a Remington Roomsweepert és a Mossberg CMDT-t.

Kiberver

A Vadmacskáknál számos kibervert használnak, de csak olyanokat amelyek feltétlenül szükségesek a feladatok elvégzéséhez. Azok a tagok akik hoszabb idõt maradnak az egységnél az aláírt hat éven túl, már igen komoly kibervereket kapnak. A továbbszolgálat 5-10 évig terjedhet, ettõl függ a kiberverek mennyisége és minõsége.

Mágia

A Sziú Nemzetben igen sok mágikusan aktív személy található. A hadseregbe történõ besorozás után, a MOS kiképzés során alaposan kiszûrik ezeket a személyeket. Minden olyan katonát, aki bármilyen típusú mágikus hatalommal rendelkezik megpróbálnak beszervezni a Vadmacskákhoz.

Vadmacska archetípus:

Test : 6
Gyorsaság : 5
Erõ : 5

Karizma : 3
Intelligencia : 5
Akaraterõ : 5

Esszencia : 3.7
Kezd. : 7+2D6
Test index: 1.05

Fenyegetés/professzionalizmus szint : 4/5
Szakértelmek:
Fegyveres harc : 5
Atlétika : 4
Etikett (törzsi) : 3
Tûzfegyver : 6
Kis egység taktika : 3
Lopakodás : 4
Túlélés : 4
Fegyvertelen harc : 5

Kiberver:
Fényerõsítõ/hõlátó szem felvillanásvédelemmel,
Fegyverkapcsolat,
Alfa típusú, I-es szintû reflexhuzalozás

Biover:
IV.-es szintû sebzéscsökkentõrendszer
Megerõsített izületek

Felszerelés:
Colt M22A2 (II-es szintû gázelvezetõvel, belsõ fegyverkapcsolattal)
120 APDS lõszer
5 támadógránát
Cougar Fineblade (hosszú)
Könnyû biztonsági páncél (6/4)
Taktikai kommunikációs sisak nyomjelzõvel (4)

Vadmacska harci mágus vagy sámán archetípus:

Test : 4
Gyorsaság : 4
Erõ : 3

Karizma : 5
Intelligencia : 5
Akaraterõ : 6

Esszencia : 6
Mágia : 6
Reakció : 4

Kezdemény : 4+1D6
Fenyegetésiu/Professzionalzmus szint : 4/5

Szakértelmek:
Fegyveres harc : 4
Etikett (törzsi) : 3
Tûzfegyver : 4
Mágiaelmélet : 3
Idézés : 4
Varázsló : 5
Fegyvertelen harc : 3

Felszerelés:
Mint a normál Vadmacskának,
külsõ fegyverkapcsolat,
hõlátó szemüveg

Varázslat:
Manacsapás : 4
Pokoltûz : 5
Alvás : 5
Személyes harci érzék : 3
Gyógyítás : 3


Kapcsolódó adatok Linkek/fórum

[http://darklords.rdnet.hu/]
A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.