LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A tervek szerint most már csak 2016-ban érkező következő Star Wars film bejelentése után logikusnak tűnt, hogy a franchise egyéb területeken is új erőre kap. A sorozat videojáték jogait a következő tíz évben birtokló Electronic Arts pénzügyi igazgatója, Blake Jorgensen egy konferencián osztott meg némi információt a közönséggel. Ezek közül talán a legfontosabb: egyértelműen megerősítést nyert, hogy kifejezetten a filmek alapján készülő játék nem fog készülni, azaz a mozivásznon látottakat nem élhetjük át majd a különböző konzolokon. Helyette inkább a filmeknek köszönhetően tovább bővülő Star Wars univerzumban játszódó programok fejlesztésére fognak koncentrálni a jövőben.

A döntés nem különösebben meglepő: Az utolsó ilyen cím „A Sith-ek bosszúja” alapján készült, még 2005-ben, és a legjobb értékelések szerint is mindössze erős közepes volt, de a többi sem igazán kapott jobb értékeléseket, ellenben a filmek történetéhez csak lazán, vagy egyáltalán nem kapcsolódó címek jellemzően jól, vagy legalábbis a filmes feldolgozásoknál jobban teljesítettek.

Kiderült továbbá az is, hogy a játékok fejlesztésével három stúdiót terveznek megbízni: a Bioware, a DICE és a Visceral Games kaphatják a megbízásokat. A DICE leginkább a Battlefield játékok készítéséről ismert, ennek megfelelően, elsősorban az inkább az online játékra fókuszáló FPS-ek fejlesztésével lesznek megbízva. A BioWare feltételezhetően szerepjátékokat készít majd, míg az elsősorban a Dead Space játékok fejlesztésével hírnevet szerző Visceral Games feladata eddig ismeretlen, azonban, némi támpontot adhat, hogy egyéb játékaik között találhatóak hack-and-slash, RPG-akció, TPS és FPS címek is.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához