LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A tervek szerint nyolc hónap múlva megjelenő Catacomb Kids érdekes kísérlet lesz: a tervek szerint egy könnyen kezelhető, de nem lebutított, részletgazdag játékmenettel bíró játékot fogunk kapni, amiben egy gonosz démon-varázslónő földalatti erődítményét fedezhetjük majd fel egy kalandra, hírnévre és kincsekre vágyó gyerek-kalandozó bőrébe bújva.

A játék egyediségét a rouglike és platformelemek sajátos kombinációja adja. Az ésszerű, átgondolt karakterfejlesztésen kívül az ügyességünkre is szükség lesz, ha sikerrel akarunk megbirkózni a ránk váró nehézségekkel. A játékban lehetőségünk lesz klasszikus szerepjáték-hősként fegyverrel és mágiával legyőzni ellenfeleinket, azonban a platformjátékokra jellemző módon a pályákon elhelyezett csapdákat felhasználva is diadalmaskodhatunk, vagy éppen odacsalhatjuk ellenfelünket egy másik szörnyeteghez, hogy az fejezze be a piszkos munkát.
Csak rajtunk áll tehát, hogy melyik utat választjuk.  További rougelike vonás lesz a programban, hogy az indulókarakter minden alkalommal más vonásokkal és tulajdonságokkal bír, és természetesen a játéktér is megújul minden újrakezdéskor.

A legkisebb felajánlható összeg tíz dollár: ezért cserébe megkapjuk majd a játék egy példányát, aki azonban hajlandó mélyebben is a zsebébe nyúlni, az hozzájuthat a játék zenéjéhez, különböző koncepció-rajzokhoz, vagy akár magába a játék fejlesztésébe is beleszólhat /természetesen korlátozott mértékben/.

A program a tervek szerint PC-re (preferáltan Windows futtató gépekre, bár a Linux támogatást sem zárja ki a program készítője) és Mac-re készül majd el, azonban ha a gyűjtés elég sikeres lesz, egyéb változatok sem zárhatóak ki. A játékról elérhető egy rövid videó is, amiben kiderül, hogy egy egyszerű követ hányféle módon tudunk majd használni kalandjaink során.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához