LFG.HU

taverna
CikkBot
hírekCimkek

A legfrissebb adatok szerint a konzolok nyolcadik generációjának versenyében eddig a PlayStation4 áll nyerésre riválisával, az Xbox One-nal szemben, legalábbis a legutóbbi, december 28-án készült összesítés alapján. A Microsoft konzoljából november 22 óta hárommillió darabot sikerült értékesíteni, míg a Sony 4.2 millió eladott PS4-el büszkélkedhet.

Mint ismeretes, az Xbox One körül megjelenése előtt számos botrány támadt: a tervezett folyamatos internetkapcsolat igénylés, a mindig figyelő Kinect, és a szigorú szoftverfelhasználási feltételek miatt sokan elpártoltak a konzoltól. Bár a bejelentett intézkedések elenyésző része valósult csak meg, a kommunikációs csatát úgy tűnik a Sony nyerte.

A Sonynak amúgy is minden oka meg van az örömre: a digitális, illetve hagyományos formátumban értékesített játékaik száma lassan eléri a tízmilliót. Összehasonlításképpen: a Sega utolsó konzoljának a Dreamcastnek a hét legjobban fogyó címe nem ment el összesen kilencmillió példányban, annak teljes aktívan támogatott időszaka alatt. Sőt, a PS+ network tagjaik száma is majdnem megduplázódott, igaz, ennek, alighanem az az oka, hogy ahhoz, hogy valaki használhassa az online többjátékos módot, mindenképpen rendelkeznie kell előfizetéssel.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/01/Controllers.jpg


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához