LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A scifi FPS-sorozat kapcsán, a második rész megjelenése óta gyakran hallani olyan információkat, hogy a regények, akciófigurák, és animék világa után a franchise a filmipar területén is kipróbálná magát.  A napokban felröppent a hír, miszerint Ridley Scott (Alien, Gladiátor, Szárnyas fejvadász) vezetésével végül is tető alá hozzák a projektet, azonban a Microsoft – mint ahogy már számos alkalommal tette – határozott hangvételű közleményben cáfolta, hogy a közeljövőben Halo mozifilmet terveznének.

Mint a legtöbb pletykának, a gyakori „Halo-bejelentéseknek” is van alapjuk: 2005-ben valóban volt szándék és hajlandóság arra, hogy a film elkészülhessen, azonban a későbbiekben teljesen kaotikussá vált a helyzet és gyakran egymásnak ellentmondó információk jelentek meg.

A forgatókönyvet – pontosabban annak első változatát – a 28 nappal később írója, Alex Garland jegyezte, a rendezői poszt két nagy esélyese pedig az akkor még csak 3D animátorként, illetve reklám- és rövidfilmesként ismert, viszont később a Distric 9-al bizonyító Neil Blomkamp és Guillermo del Toro voltak.

A film lendülete azonban még az előkészületi szakaszban megtört: 2007-ig tucatnyi bejelentés érkezett, amelyek hol a projekt teljes kudarcát, hol pedig annak töretlen folytatását hirdették, míg végül Blomkamp hivatalosan is kiszállt a munkálatokból. Bár még ekkor is voltak olyan remények, hogy pár hónapon belül ilyen vagy olyan formában, de megkezdődhet a forgatás, de végül semmi sem lett a dologból. A következő reménysugár 2009-ben csillant meg, amikor Steven Spielberg mutatott érdeklődést a Halo iránt, ezután pedig – számos kacsának bizonyult hírt követően – mindenki meglepetésére Blomkamp, bár korábban „rémálomnak” nevezte a film körüli munkálatokat, 2013 tavaszán úgy nyilatkozott, hogy mégiscsak lenne kedve elkészíteni a filmet.

A fentiek tükrében aligha meglepő, hogy a népszerű játéksorozat rajongói minden információmorzsát tényként kezelnek, hiszen a film körüli hivatalos kommunikáció immáron kilenc éve valóságos káosz.

Aki esetleg még nem látta volna, a Halo: Forward Unto Dawn websorozatot itt is végignézheti: https://www.tvequals.com/halo-4-forward-unto-dawn/

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához