LFG.HU

Michaleczky Péter
hírekCimkek

Szakmai nap a Szegedi Fantasztikus Táborban

Idén augusztus 2-tól 11-ig tart a Szefantor a Szeged melletti Hátszéken. Augusztus 8-án a szervezők szakmai napot tartanak, amelyen jelen lesznek a jelentősebb hazai könyvkiadók, az Átjáró Magazin és az Avana Egyesület képviselői. A téma: a hazai sci-fi jövője, a kiadás helyzete, illetve a jövő évi nagyszabású Hungarocon.

1987 óta, immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a Szegedi Fantasztikus Tábort. A tábor eredetileg a szegedi Galaktika Sci-fi Klub “kihelyezett” foglalkozása volt, azonban a kilecvenes évek elején önállósította magát és ennek köszönhetően túlélt. Az eseményen átlagosan 50 fő vesz részt, a szervezők igyekeznek érdekes és izgalmas programmal lecsábítani a műfaj rajongóit.

Idén a szervezők szakmai napot szerveznek, amelyre várják a hazai SF kiadók képviselőit (Szukits, Lazy, Dáin, Excalibur, Möbius, Cherubion), az Átjáró Magazin munkatársait, az Avana Egyesület képviselőit és mindenkit, akik tevékenyen részt vesznek a hazai SF életben, vagy csupán kíváncsiak arra, hol tart ma Magyarországon ez a műfaj.

A tábor maradék kilenc napján szó lesz Lovecraftról, az angolszász sf-ről, az okkultizmusról, Georges Melies-ről, a gótikus regényről, az Sf és a design kapcsolatáról, csillagászati érdekességekről, a Zsoldos Péter-díjról, a Salgótarjáni Íróiskola tapasztalatairól, a legújabb fantasztikus filmekről, valamint arról, hogy idén 100 éves a sci-fi film. Lesz ezen kívül vetélkedő, alkotónap, filmforgatás, kevéske sport, filmvetítés videón és projektoron, valamint hajnalig tartó csevegés.

Akit bővebben is érdekel a szakmai nap vagy akár a Szefantor, az érdeklődhet Pusztay Istvánnal a következő mobilszámon: (30) 982 5841

(Azok számára, akik csak augusztus 8-án vesznek részt a Szefantoron, a napijegy ára: 1500 Ft.)


A szerző más irásai
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.