LFG.HU

dekszter
körkérdésCimkek

Vannak játék címek, amik szinte velünk nőttek fel, amik akkor születtek, amikor még nagyon gyerekcipőben jártak a számítógépes és konzolos játékok. Talán a legjobb példa erre, a Nintendo halhatatlan és (az 1980-as Pac-Man mellett) a számítógépes játékok talán a leghíresebb arca, Mario, aki 1984 óta jelen van a képernyőkön.
Ahogy fejlődött a technika és a lehetőséget, sok esetben úgy változott meg a sorozatok iránya és sebessége is. A széles háttérrel és lehetőséggel rendelkező fejlesztők és kiadók megtehetik, hogy akár évente jelentessenek meg újabb részt (kockáztatva a minőséget) egy jó nevű franchise-hoz, míg mások éppen ellenkezőleg, hihetetlen időt fektetnek bele egy-egy epizódba.
Az utóbbi két évtizednek így számos, az iparágat is meghatározó játékot köszönhetünk. Ez esetben azt hiszem elég csak megemlíteni a WarCraft és Grand Theft Auto párost.
A sort gyakorlatilag a végtelenségig folytathatnánk: Call of Duty, Battlefield, Need for Speed, Grand Theft Auto, Crysis, Saints Row, Prototype, Batman, Deadspace, Devil May Cry, Borderland, Tomb Raider, Half Life, Hitman, Far Cry, Sniper, Prince of Persia, X-Com, Resident Evi, Silent Hill, Assassin’s Creed, Bioshock, Burnout, Gran Turismo, Forza, Halo, Gears of War, Killzone, Final Fantasy, Metal Gear Solid, Max Payne, Diablo…

Neked melyik játéksorozat jött be a leginkább?

Sub-Zero & Pac-Man

Ahogy eddig, most is örömmel várjuk a címeket és az indoklásokat.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához