LFG.HU

Murányi Pál
hírekCimkek

Gyermekkorom legkedvesebb emlékei közé tartozik a sok sok lapozgatás. A Kaland Játék Kockázat könyveket faltam suli után, sőt sokszor az iskolában is szünetben, óra közben a pad alatt.

“A főhős te vagy!”

Az E/2 stílus, a végtelen fantázia és az izgalmas döntési helyzetek, a mind a tíz ujj a könyvben különböző pontoknál hogy vissza tudjak lépni – és persze a kockadobálások amiket soha senki nem vett igazán szigorúan.

Azóta eltelt húsz év. Aktív szerepjátékos lettem, ami azóta is tart, és a KJK könyvek időről-időre kezembe kerülnek a polcról, és újra végigpörgetek egyet-egyet. Nem baj hogy már vagy százszor végigmentem rajta.

sarkanyvere

A legutóbbi ilyen élmény adta az ötletet ezen játéktípus online formában történő felélesztésre. Néhány baráttal összefogva nekiláttunk kidolgozni a rendszert és új történeteket készíteni. Arra is rájöttünk a tervezés során, hogy az online verzió nem csak a “szokásos” előnyökkel jár a papírkönyvhöz képest, hanem a játékrendszer rengeteg olyan bővítést és lehetőséget is tartalmazhat ami a könyv formátum esetében nem megvalósítható. (pl. korlátlan terjedelem, összetett szabályok stb.)

Így jött létre a 6quest.com.

Célunk az volt, hogy a nosztalgikus “lapozgatós könyv” élményt át tudjuk adni mindenkinek. Kicsit megújítva, kicsit megszépítve ugyan de alapvetően ugyanazt az örömöt, amit mind átéltünk annak idején.

Rögtön a rövid bevezető kaland, a “Miniquest” elkészítése után már éreztük is hogy jó úton haladunk. Ezt követően készítettük a Határvidék Rémét és a Lovag c. questet, amik már az igazi klasszikusok nyomdokain haladó nagy terjedelmű kalandok, Cebe Gábor és Malik Zoltán tollából.

fbpromo1

A Delta Vision és Terenyei Róbert is segített, az ő Harcos Képzelet sorozatukból vettünk át három nagyívű kalandot, A Hit Nevében, a Rémálmok Jönnek és a Sárkány Vére címüt, amelyekben a jól ismert Worluk világán kalandozhatsz.

De íróink nagyon belelendültek a munkába és nem tudtak megállni ennél a pontnál, így három újabb kaland máris előkészületi fázisban van. A Ha Majd Eljön a Tavasz egy a műfaj határait karcolgató nagyobb terjedelmű romantikus-kalandos fantasy mese, a Mészárlás pedig épp ennek ellenkezője, egy kifejezetten felnőtteknek szóló véres történet. Cebe Gábor következő alkotása pedig, A Sziklarév Átka egy borongósabb hangulatú, fantasy környezetbe ágyazott nyomozásra várja majd az olvasókat.

Úgy érezzük sikerült egy új és remek dolgot készítenünk, és büszkék lennénk rá, ha széles közönség számára át tudnánk adni a “lapozgatós könyv” élményt, a régi motorosoknak épp úgy, mint a tizenéveseknek akiknek ez a műfaj már ismeretlen. Célunk hogy a stílusban rejlő rengeteg lehetőséget kiaknázzuk és hogy a lelkes rajongók segítségével új utakat találjunk.

Várunk téged is a frissen indult 6Quest weboldalon!

A játék webcíme : http://en.6quest.com

Murányi Pál

(X)


A szerző más irásai