LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Az online sajtó gyorsan felkapta a hírt, miszerint az Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot olyan beadványt nyújtott be az amerikai szabadalmi és védjegyhivatalnak (USPTO), amivel a cég gyakorlatilag lemond a kiadó egyik új címének, a Watch Dogs címre keresztelt, nyitott világú, hackelésre épülő akció-kaland játékának védjegyeiről.

A döntés érthetetlennek tűnt – az megszokott dolog ugyanis, hogy egy játék címe a fejlesztés során többször is megváltozik, de mivel a Watch Dogs megjelenése elvileg a küszöbön áll, ennek sok értelme nem lett volna.  Ennek tükrében nem meglepő, hogy a pesszimistábbak már temették is a játékot, vagy legalábbis feltételezték, hogy – az amúgy már egyszer csúsztatott – határidő ismét kitolódik, akár év végéig is.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/02/original1.jpg

A valóság azonban ez alkalommal furcsább volt a legképtelenebb pletykáknál is: Guillemot szerint ugyanis közönséges csalás történt, a nyilatkozatot nem ő küldte el és a cégnek esze ágában sincs lemondani bármiféle jogáról, ami a Watch Dogshoz kötődik.

Persze, akadnak olyan hangok is, hogy ez az egész nem más, mint egy ügyes, figyelemfelkeltő gerilla-marketing kampány: a játék története ugyanis jelentős részben az információk megszerzése és ellopása körül bonyolódik majd, így egy – különösebb következmények nélküli – álcsalás, aminek soha sem találják meg a tettesét, ismét reflektorfénybe állíthatja a játékot.

Most érkezett: A USPTO legfrissebb jelentése szerint a hivatalhoz beküldött dokumentumon szereplő aláírás hamis. A hamis nyilatkozattal/kérelemmel kapcsolatban nyomozás indul.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához