LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A játékiparban sosem volt hiány ambiciózus bejelentésekből: Peter Molyneux valósággal sportot űzött az ígérgetésből a Fable játékok bejelentése előtt, a John Romero által fejlesztett Daikatana marketingkampánya klasszikus elrettentő példa lett és a lista még hosszasan lenne sorolható. Azonban, amire a Pixyul – egy volt EA és Ubisoft fejlesztőkből álló, jelenleg még független csapat – vállalkozik, arra még nem volt példa a videojátékok történelmében.

Állításuk szerint ugyanis a céljuk nem kevesebb, mint egy olyan poszt-apokaliptikus környezetben játszódó, túlélésre és taktikus kooperációra épülő MMORPG létrehozása, ahol az időjárás és a rivális játékosok mellett a mutánsok is megkeserítik az életüket.  A ReRoll nevű játék színhelye pedig a Föld – bármelyik kontinens bármely országa, amik között természetesen szabad az átjárás. Sőt, ajánlott is, ha nem akarunk megfagyni vagy épp hőgutában elhalálozni: az évszakok ugyanis a valóságnak megfelelően változnak majd, bár természetesen gyakoribbak lesznek az extrém hőmérsékletek és időjárási viszonyok.

reroll-650x365

The FarmerA tervek szerint egy, a polgári lakosságnak készült drónokat forgalmazó cég gépeivel mérnék fel a bolygót, majd az így szerzett adatok alapján alkotnák meg a játékot. Azzal természetesen a Pixyul csapatának tagjai is tisztában vannak, hogy egy ilyen játék fejlesztésének ideje elhúzódhat – így a bejárható területeket csak apránként tennék elérhetővé, a legjobb esetben is 2015-től. A helyzetüket tovább nehezíti, hogy jelenleg még a közösségi finanszírozás erejében bíznak – bár szinte biztosra vehető, hogy ha akad elég érdeklődő, akkor valamelyik nagyobb kiadó is betársul a kezdeményezésbe.

A játék az első online reakciók alapján számíthat a sikerre, azonban, akadnak olyan hangok is, miszerint egész egyszerűen nincs értelme ekkora játékot készíteni: szerintük lehetetlen változatos küldetésekkel, érdekes eseményekkel, vagy akár csak barangolásra késztető látványelemekkel megtölteni egy ilyen méretű játékteret.
(Vajon ti hajlandóak lennétek hosszú utakat is megtenni egy ilyen játékban?)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához