LFG.HU

dekszter
hírekCimkek

Miután 2011. nyarán a Fantasy Flight Games kezébe kerültek a Star Wars szerepjáték jogai, mindenki kíváncsian várta, hogy a Wizards féle d20-as rendszerű játék után mivel rukkolnak elő az új tulajok. A kérdésre a választ a Star Wars: Edge of the Empire adta meg. A 2013. júliusában megjelent játék követte az FFG újító vonalát (ahogy azt a Warhammer Fantasy Roleplay kapcsán is tették) és a „hagyományostól” kissé eltérő köntösben alkották újjá a játékot. Kártyák, speciális dobókockák és három, külön témára fókuszáló alapkönyvre osztott felállás.
Ahogy az FFG másik „sorozatos” játékánál, a Warhammer 40.000 rpg-nél, a Star Wars szerepjátékok és azok kiegészítői is teljesen kompatibilisek egymással. A legnagyobb különbség valószínűleg az lesz a Warhammer 40.000 játékokhoz képest, hogy itt jóval kisebb a karakterek közötti erőkülönbség.
A Yavini csata után „játszódó” Edge of the Empire-ben fejvadászok, csempészek, kalózok és egyéb „alvilági” figurák bőrébe bújhattak a játékosok. A sorozat második darabja (ami tavaly év végén béta verzióban vált elérhetővé), az Age of Rebellion megjelenése 2014. második negyedévében várható, ahol a Lázadók kerülnek a górcső alá, alapul pedig a Birodalom visszavág eseményeit veszi.

Age of Rebellion

A Star Wars szerepjáték harmadik darabja, a Force and Destiny valószínűleg a következő évben jelenik meg, a Jedikkel téve teljessé a Star Wars univerzumot.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához