LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A 90-es évek végének egyik legegyedibb hangulatú stratégiai franchise-a nem tudta magát átmenteni az új évezredbe. A harmadik rész munkálatait háttérbe szorították az EA filmjátékai, így sem ember, sem erőforrás nem állt rendelkezésre az elkészítéséhez. Egy MMO ugyan készült a játék alapján, ám különösebb sikert ez sem tudott elérni – éppen ezért, amikor az EA bejelentette, hogy egy mobilokra szánt új résszel próbál lelket verni a sorozatba, sokan várták annak megjelenését.

dungeon-keeper

A szaksajtó kritikái, és a játékosok értékelései alapján azonban úgz tűnik, hogy jobb lett volna, ha a program soha nem készül el – az értékelések alapján ugyanis a játék a nyomába sem ér elődeinek. Az elvileg  ingyenesen játszható program ugyanis (ha az ember nem él a pénzbe kerülő mikrotranzakciós lehetőségekkel) közel élvezhetetlen, így bár megvásárláskor valóban nem kell érte fizetni, de ha tényleges játékélményt akarunk, akkor a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Az EA természetesen igyekszik védeni a programot: a nyilatkozatuk szerint a nosztalgia miatt nem képesek elfogadni a felhasználók, hogy ez egy más közönségnek szánt, lassú tempójú játék, amivel nem úgy kell játszani, mint egy hagyományos stratégiai programmal. Az pedig, hogy némi pénzért cserébe a játékos jelentősen gyorsíthatja az eseményeket, még nem teszi fizetőssé, hiszen valamennyi alapfunkció elérhető az ingyenesen játszók számára is.

Külön érdekessége a történetnek, hogy a kiadó a fentieken kívül azzal is érvel, hogy nem lehet olyan rossz a játék, hogy ha az Androidos értékelések alapján jelenleg 4.2 csillagon áll. (Bár ahogy fentebb olvasható, a kritikák és visszajelzések a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetőek pozitívnak.)
Mint kiderült, ennek igencsak prózai oka van: a játék egész egyszerűen nem engedi, hogy 4 csillagnál kevesebbre értékeljék – legalábbis trükközés nélkül, amihez az átlag felhasználó lehet, hogy nem is ért.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához