LFG.HU

CikkBot
hírek

A Kickstarter kampányának köszönhetően – melynek során a hetvenötezer dolláros célt egyetlen nap alatt sikerült elérni – nemsokára megkezdődhet egy mozgásérzékelős szenzorokkal ellátott, PrioVR névre keresztelt „öltöny” fejlesztése, melynek segítségével direkt módon irányíthatjuk majd mozdulatainkkal a játékokat.

A készülék a tervek szerint három verzióban lesz majd elérhető: a legelemibb, nyolc szenzort tartalmazó modell a felsőtestet fedi majd le, a fejlettebb verziónál ez egészül ki négy, lábra csatlakoztatható érzékelővel, a „Pro” kategória tagjai pedig akár digitális mozgásrögzítésre is alkalmasak lesznek.

A projektért felelős YEI Technology illetékesei igyekeztek leszögezni: a technológia már kész és működőképes, tehát a pénz nem ennek a fejlesztésére kell, hanem egy, a játékosok igényeit maximálisan kielégítő, hosszú órákig tartó játék esetén is kényelmes ruházat megtervezésére.

A Prio VR Oculus Rift kompatibilis lesz, így gyakorlatilag a két készülék együtt tökéletes virtuális valóság szimulációra lesz képes: egyáltalán nem lesz szükség a kontoller, egér, vagy billentyűzet használatára. A készülékhez még nincs bejelentve egyetlen játék sem – ami a jelenlegi készültségi állapot mellett nem különösebben meglepő – azonban a fejlesztők által készített bemutatkozó videót megnézve képet alkothatunk a képességeiről.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához