LFG.HU

CikkBot
hírek

Az Amerikában hatályos szerzői jog értelmében a SEGA többé nem rendelkezik a Shenmue sorozat jogaival többé, ugyanis nem nyilatkoztak időben arról, hogy mik a terveik szellemi tulajdonukkal. Ez alighanem beveri az utolsó szöget is az ambiciózusan induló, de végül soha ki nem teljesedő játéksorozat koporsójába, mert bár voltak olyan pletykák, hogy folytatódik a harmadik rész fejlesztése, ez aligha valószínű a fentiek tükrében.

A Shenmue-t, bár minden adott volt a sikeréhez, sosem pártolta a szerencse. Pedig az alapötlet – minijátékokkal megbolondított, filmszerű harcokkal teletűzdelt játékmenet, amihez érdekes, a játékost felfedezésre sarkaló történet, és környezet járul – és a kivitelezés is elsőrangúra sikeredett, természetesen az új évezred elejének elvárásaihoz mérve. Bár a kritikusok imádták a címet, annak eladásai katasztrofálisak voltak: a hetven – más források szerint negyvenhét – millió dolláros befektetéssel készült játékból hozzávetőlegesen egymillió legális példány fogyott.

Shenmue PAL DC-front

A legnagyobb problémát a sikertelen indulóplatform jelentette: a játék ugyanis a SEGA legendásan nagyot bukó konzolján, a Dreamcast-on debütált, aminek gyártását kicsivel több, mint másfél év után hagyta abba a japán cég, ugyanis a kevés húzócímet felvonultatni képes, és igen könnyen feltörhető konzol nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Hogy mire lett volna képes a játék egy komoly bázist kiépíteni képes konzolon, azt már soha nem tudjuk meg.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához