LFG.HU

HammerTimeCafe
CikkBot
hírekCimkek

Bár a Thief sorozat rebootjának számító, azonos című játék még meg sem jelent, a fejlesztésért felelős Eidos Montreal egyik illetékese, Nick Cantin úgy nyilatkozott, hogy nem lepné meg, ha a nem is olyan távoli jövőben új fejezettel bővülnének a mestertolvaj Garrett kalandjai. Cantin kiemelte: az újraalkotott világ van annyira részletesen kidolgozott, hogy könnyedén merítsenek belőle új ötleteket egy esetleges folytatáshoz.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/02/Thief-E3-Trailer1.jpg

Tervek tehát vannak – kérdés, hogy mi valósul meg belőlük. A játék ugyanis, bár nem kapott rossz értékeléseket a szaksajtótól, azt sem lehet mondani, hogy különösebben lenyűgözte volna a kritikusokat. Pár kiugróan jó és rossz értékelést leszámítva az abszolút középmezőnyben futott a játék: míg azt többnyire mindenki elismeri, hogy a Thief a sokféle beállítási lehetőség miatt lehet egy (a régebbi címekhez hasonló nehézségű) lopakodós kaland is, de ez nem elég ahhoz, hogy megmentse a játékot.
A történet az egybehangzó vélemények szerint lapos, a karakterek – beleértve az új Garrettet is – többnyire irritálóak vagy érdektelenek, a pályák pedig meglehetősen lineárisak és nyoma sincs a korábbi részekben látott szabadságnak. Összességében tehát messze nem teljesít úgy, ahogy egy, a kiadó és a fejlesztők állítása szerint éveken át finomított és kiemelt játéknak kellene.

Persze a végső szót, mint mindig, most a játékosok fogják kimondani.

(Mondana róla pár mondatot aki már játszott ezzel /vagy akár végigjátszotta/? – szerk.)


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához