LFG.HU

Eberen_Orkodo
eseményekCimkek

Első Téli UdvarHogyan is kezdődött? A Togashi kyuden felé lépdeltem a térdig érő hóban, amikor hirtelen… na, jó, visszaolvasva a fórumot, minden akkor indult, amikor Korcsi megemlítette az eléggé halott Legend of the Five Rings fórumban (amibe még 47 ronin se tudott életet lehelni igazán), hogy gondolkodik egy verseny szervezésén. A rövid hozzászólás felrobbantotta a ninjaként rejtőző L5R rajongótábort, és a lelkesedés-cunami március elsejéig repítette az önjelölt szervezőket. Napok alatt kirajzolódott az ötlet és a részletek (találkozó, nem verseny, 4. kiadás, éra-független mese). A három szervezőből ugyan csak kettő tartott ki, de ez is elég volt: megvalósult az Első Téli Udvar nevű szerepjáték-találkozó, ahol Rokugan világának szamurájaival kalandozhattak a résztvevők.

Aki nincs otthon a játék világában, annak egy kis magyarázat a névhez: télen Rokuganon megáll az élet a rossz időjárás miatt, a szamurájok a kastélyokban gyűlnek össze, és udvari életet élnek, ezeket a több hónapos eseményeket hívják téli udvaroknak. Ilyenkor köttetnek meg szövetségek, házassági megállapodások, adnak át kinevezéseket, intrikáznak, harci és kulturális házi versenyeket tartanak, és ilyenkor tervezik meg a háborúkat, összecsapásokat, amiket aztán a tél végével el is indítanak.

A találkozót azonnal és végig példaértékűen támogatta az LFG.HU, ezt az aloldal (teliudvar.lfg.hu) is bizonyítja. Itt rövid ismertetőt olvashattok Rokugan világáról, a szabályokról, és persze itt találhatók a példakarakterek is. A rendezvényt hagyományőrző céllal indítottuk, tehát jövőre is az aloldalon keressétek a részleteket! Köszönjük BePének és Stratónak a segítséget!

A találkozót meghirdettük az LFX Google+ csoportban, valamint a Facebookon a Magyar Szerepjátékos Közösség és a Magyar Legend of the Five Rings Közösség nevű csoportokban is. Köszönjük nekik is a segítséget, támogatást!

A nagy lelkesedés ellenére is meglepődtünk, amikor folyamatosan érkeztek a jelentkezések: összesen 8 csapat alakult ki a 35 jelentkezőből. A legnagyobb problémát talán a mesélők biztosítása okozta, de megoldottuk: köszönjük az ő munkájukat is! A nagy napon végül csak 7 csapat maradt 31 játékossal, de így is tele volt a Cantina klub, amely a helyszínt biztosította. Sajnos a szamuráj kardvívás bemutatót ki kellett hagynunk, mivel a belmagasság nagyon csekély volt, de következő alkalommal már mindenképpen sort kerítünk rá.

A mesével az volt a célunk, hogy megmutassuk Rokugan és a játék jellegzetességeit: volt ajándékátadó ceremónia, udvari események, csábítás és intrika, történelem, párbaj, egy kis harc (természetesen zombikkal, de eléggé alábecsültük a karakterek erejét, így ez nem volt kihívás). A végkifejletben megjelent egy oni (démon), de az ősök szelleme is, valamint történelmi eseménynek voltak szemtanúi a karakterek. A kaland címe a Házassági évforduló (letöltési link a cikk végén), mivel a főszereplők 10 éves házassági évfordulója körül forognak az események. Az ötletért köszönet a feleségemnek, aki az egyik mesélő volt, és talán így is próbálta felhívni a figyelmemet, hogy most lesz a 10 éves házassági évfordulónk.

Úgy tudom, hogy a mesét sikerült minden csapatnak végigjátszania. Két alakulat még játszott, amikor eljöttünk úgy hét óra körül, hogy az egyik csapattal (új ismeretség, szintén a találkozó egyik célja) egy japán étteremben vacsorázva pihenjük ki a nap fáradalmait. A játék utáni beszélgetések alapján mindenki jól érezte magát, a szervezők mellett a játékosok és a mesélők is jó munkát végeztek. Szinte mindenki, akivel beszéltem, felvetette, hogy gyakrabban kéne összejönni.

Nagyon örülök, hogy éledezik a magyar szerepjátékos közösség. Véletlen Találkozások, Kazamata magazin, blogok, Kalandorok Társasága, LFX csoport, új klubok Budapesten, Helvéczia, FIX, újabb MAGUS próbálkozás és sorolhatnám még (pl. fordítások). Jól esik, hogy ehhez egy kicsit mi is hozzájárultunk, és hogy sikerült megmutatni: az Öt Gyűrű szerepjátéknak is van rajongótábora Magyarországon.

Végül még egy köszönetet tartogattam a végére: köszönöm a résztvevőknek, hogy eljöttek, hogy játszottak, és hogy elnézték a szervezés kisebb-nagyobb hibáit!

A kalandmodul:
Házassági évforduló – Első Téli Udvar kaland


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához