LFG.HU

BePe
hírekCimkek

Az 1985-ben megjelent hack-and-slash sokakban ébreszthet kellemes emlékeket: a Gauntlet ugyanis egyike volt azon kevés játéktermi masináknak, amivel egy kisebb baráti társaság minden tagja egyszerre játszhatott – már ha bírták anyagiakkal. A játék sikerét jól mutatja, hogy nem csupán megjelenése idején portolták át a fontosabb konzolokra, hanem – egy gyűjteményes kiadás részeként – még a hatodik konzolgeneráció (tizenöt-húsz évvel későbbi) tagjaira is kiadták.

A leginkább többjátékos üzemmódra építő, humoros fantasy akciójátékáról, a Magickáról ismert svéd független fejlesztőcsapat, az Arrowhead kapta a feladatot, hogy a jelenleg a Warner Brothers tulajdonában lévő címet a modern kor igényeihez igazodva újítsa fel. A tervek szerint az idei év nyarán megjelenő játék alapjai természetesen nem változnak.  Négy hős – egy harcos, egy valkűr, egy varázsló és egy elf – egyikének a bőrébe bújva kell végigküzdenünk magunkat egy labirintusrendszer valamennyi rémségén.

gauntlet

A játékélményt nagyban növeli, hogy mindegyik kalandornak más az erőssége, így mindenki megtalálhatja az ő stílusához legjobban passzolót. A harcos képes a legtöbb sebzés okozására közelharcban, az elf jelentősen gyorsabb, mint többi társa, a varázsló annak rendje és módja szerint lényegesen pusztítóbb varázslatokat tud idézni, mint a többiek, a valkűr pedig a csapat legjobban páncélozott tagja, így ő sebződik a legkevesebbet az összecsapások során.

A program a tervek szerint a Valve Steam rendszerén keresztül lesz majd elérhető, PC-n és Steam Machine-on.

A bejelentéshez kedvcsináló trailer is dukál:


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához