LFG.HU

taverna
CikkBot
hírekCimkek

Május 22-én érkezik a speciális effektekkel foglalkozó, hollywoodi specialistákból álló játékfejlesztő csapat, az Endnight Games nyitott világú túlélő-horror játéka, az Oculus Rift használatát támogató The Forest.  A programban egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőjének bőrébe bújva kell elkerülnünk, hogy végezzen velünk a helyi állatvilág– esetleg a szigetet benépesítő, éjszaka támadó mutánsok, akiknek nem tetszik, hogy betévedtünk a területükre.

TheForest-Flare

Igaz, utóbbiakkal nem feltétlenül fogunk találkozni kalandjaink során. A készítők ugyanis igyekeznek minél szélesebb közönség igényeit kielégíteni, így a játékban lehetőségünk lesz testre szabni, hogy milyen játékélményre is vágyunk.

Akik egy ízig-vérig túlélésre fókuszáló horror sztori részesei akarnak lenni, megtehetik, hiszen elérhető lesz a végleges halál opció, így ha bekerítenek a kannibálok, nincs menekvés: kezdhetünk mindent a játék elejéről.

Akik azonban inkább a fejlesztésre és a felfedezésre fókuszálnának, azok választhatják a szörnyek nélküli játékmódot – bár fontos, hogy az éhség, a szomjúság, a hideg vagy a vadállomány ebben az esetben is pontot tehet a történetünk végére.  Megjegyzendő ugyanakkor, hogy az ígéretek szerint a lények nem lesznek agyatlan gyilkosok: ha meghúzzuk magunkat  és alaposan megtervezzük minden lépésünket, minimálisra csökkenthetjük a velük való találkozást.

A megjelenés pontos időpontja mellett a játék pontos árát is közölték a fejlesztők: egy cent híján tizenöt dollárért, azaz hozzávetőlegesen háromezer-négyszáz forint körüli összegért tölthetjük majd le a Steamről az első változatot. A játék legutóbbi trailere nagyrészt a kannibálokkal való harcra fókuszál, de láthatjuk benne, hogyan halászhatunk egy kihegyezett fadárda segítségével.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.