LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

A Stalkerhez készült, nagyon sikeres, a játékélményt jelentősen nehezítő és megváltoztató MISERY mod készítői elérkezettnek látták az időt egy önálló játék (ami a The Seed címed kapta) elkészítéséhez, és az ehhez szükséges anyagiakat sok más kicsi stúdióhoz hasonlóan a Kickstarteren igyekeznek összeszedni.

A „bevált recepten ne változtass” elvet követve a játék egy posztapokaliptikus környezetben játszódó történet lesz, azonban ez alkalommal FPS helyett egy „lapozgatós könyvet”, azaz egy interaktív regényt kapunk, kétdimenziós grafikákkal. A történet első pillantásra nem tűnik különösebben érdekfeszítőnek: 2026-ban vagyunk, civilizációról, csak múlt időben lehet beszélni, így célunk nem nagyon lehet más, mint a puszta túlélés.

The-Seed

A program különlegessége a döntési szabadság lesz: a három részben megjelenő programnak összesen ötvenféle – illetve, ha sikerül elég pénzt összeszedni nyolcvan – befejezése lesz, és csak rajtunk múlik majd, hogy milyen utat választunk majd. Lehetünk magányos farkasok, csatlakozhatunk rablóbandákhoz, vagy éppen megpróbálhatunk rendet tenni a pusztában. Ezáltal az újrajátszási érték jelentősen megnő, különösen, hogy az ígéretek szerint a történet alkalmazkodni fog a játékoshoz, így minden döntésünk befolyásolja a játékmenetet, illetve a végkimenetelt is.

Az adományozók húsz fontért mindhárom részt megkapják majd, akik pedig hajlandóak mélyebben is a zsebükbe nyúlni, egyéb ajándékokra is számíthatnak.  A lista hosszú: az hagyományosnak mondható jutalmak mellett (pl. a fejlesztőkkel való találkozás, vagy a játék fejlesztése során készült grafikákból válogatott, limitált példányszámú művészeti album), akár még a játék első végigjátszása alapján elkészült pszichológiai jellemzésünket is készhez kaphatjuk – már ha nem sajnálunk rá háromszáz fontot.

Amennyiben a kampány sikerrel járul, az első részt már idén élvezhetik a játékosok: a többi fejezet előreláthatóan 2015 második illetve negyedik negyedévében jelenik majd meg.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához