LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/04/1626.jpgMegerősítést nyert, amit jó ideje sejteni lehetett: a Valve a második rész befejezése óta teljes kapacitással, maximális titoktartás mellett dolgozik a népszerű scifi-FPS sorozat utolsó részén. A bizonyítékot a Polygon Gazette egyik újságírója szerezte meg: a játék készítésének felügyeletével megbízott alkalmazottak levelezéséből sok érdekes részlet kiderül a várhatóan 2014 karácsonya előtt megjelenő címről.

A legfontosabb újítás, – ami egyben oka is annak, hogy a játék fejlesztése immár majdnem tíz éve zajlik – hogy ez alkalommal nem a Földön, hanem egy, a korábbi helyszíneknél lényegesen interaktívabb jégvilági büntetőkolónián játszódik majd a történet, pontosabban annak körülbelül hetven százaléka: Gordont és Alyxot végül elkapták, az ellenállásnak pedig úgy tűnik, befellegzett, hacsak meg nem szökünk a telepről.

A cél, hogy valamelyik fegyenccsoport kegyeibe férkőzve megszerezzük az őreink által igen erősen védett űrhajót, és a segítségével egy öngyilkos küldetés során végső csapást mérjünk az emberiséget terrorban tartó idegen hatalomra. A játék első része sandbox jellegű lesz: csak rajtunk áll, hogyan szerezzük meg a járművet menekülésünkhöz, sőt különböző random események is színesítik majd kalandjainkat, így jelentősen megnő az amúgy sem alacsony újrajátszhatósági érték. A lehetséges opciók között éppúgy a szerepel a nyers erő, mint egy gondosan eltervezett emberrablás, vagy a vadállományt a telepen kívül tartó kerítés megsemmisítése.

Az utolsó harmad lényegesen lineárisabb lesz, azonban itt már nem is Gordont fogjuk irányítani: a férfi ugyanis nem éli túl az utat egy váratlan meghibásodás miatt, így Alyx bőrébe bújva kell felrobbantanunk az idegenek központját. A fejlesztők a levelek szerint tudják, hogy ezzel a húzással nem lesznek túl népszerűek a rajongók körében, de hosszas tervezés után arra jutottak, ez a legbiztosabb módja annak, hogy egyszer és mindenkorra lezárhassák a történetet.

A befejezés kétféle módon alakulhat: dönthetünk úgy, hogy a nem evilági G-Man segítségével feltámasztjuk Gordont, és odébb teleportáltatjuk magunkat egy alternatív dimenzióba (ezzel elárulva a küldetést), vagy pontot tehetünk az idegenek uralmának végére – feláldozva saját magunkat.

Akit érdekel a teljes levelezés, az ide kattintva olvashatja el azt.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához