LFG.HU

taverna
dekszter
hírekCimkek

Idén ősszel érkezik Dark Heresy második kiadása. A Fantasy Flight Games Warhammer 40.000 világán játszódó első szerepjátéka tavaly lépett nyilvános béta státuszba és a visszajelzéseket figyelembe véve készítették el a talán legsikeresebb Warhammer 40.000 szerepjáték új kiadását.
A Dark Heresy 2008-ban mostoha körülmények között jelent meg: a Games Workshop ekkor jelentette be, hogy leáll mindenféle szerepjáték kiadással, ezzel látszólag elkaszálva a legendás Warhammer Fantasy Roleplay-t és az éppen megjelent Dark Heresy-t. A játékok jogai így a Fantasy Flight Games-hez kerültek, ahol az évek alatt számtalan minőségi kiegészítővel látták el és évente hivatalos modulversenyt is rendeztek.
A Warhammer 40.000 sorozat több epizódja (Rogue Trader, Deathwatch, Black Crusade, Only War) mind a Dark Heresy rendszerét, illetve annak mindig apróbb módosításokkal frissített változatát használták.
Ezek a fejlesztések és a béta verzióra kapott számtalan reakció mind benne lesz a valószínűleg tőlük megszokott minőségű, vaskos könyvben. Ezen kívül, a Dark Heresy új rendszere szolgálhat alapnak az utána érkező, frissített vonalnak.
A beharangozók szerint már az alapkönyv is lehetővé teszi, hogy például a játékos Inkivzítorrá nője ki magát, járműves harc, új szabályok a nyomozás és a szociális interakciók segítésére, lehetőség, hogy a karakterek akár a Deathwatch segítségét is igénybe vegyék és még számos újdonság.
Az új kiadás új helyszínt is kap az Askellon szektor személyében.

Dark Heresy 2nd Edition

A Dark Heresy régebbi kiegészítői és moduljai kisebb módosításokkal használhatóak lesznek a második kiadáshoz is. Ennek ellenére remélhetőleg a kiadótól megszokott minőségben és mennyiségben érkeznek majd hozzá kiegészítők. Valószínűleg folytatják a “Collector’s Edition” vonalat is, így pár száz szerencsés (és gyors) vásárló magáénak mondhat majd egy speciális kötésű és külsejű Dak Heresy könyvet.

Az alap változat 59.95 dolláros áron érkezik a galaxis ezen szegletébe.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához