LFG.HU

CikkBot
hírekCimkek

Újraélhetjük és újrajátszhatjuk az indiánok történetét, de új irányt is szabhatunk történelmüknek egy magyar fejlesztésű szerepjáték jóvoltából. A Novus Mundus nevű online játék a népszerű közösségi adománygyűjtő oldalon, az Indiegogon indított kampányt a napokban. „A kezdeményezés célja, hogy elkészülhessen ez a hiánypótló indiános szerepjáték, amelyhez elsősorban az RPG-rajongók segítségét kérnénk” – árulta el Koncsik Attila, a játékot fejlesztő Epic Online Softwares Kft. vezetője.

A 25 éves játék- és 10 éves játékfejlesztői tapasztalattal bíró ötletgazda elmondta, a játék egyik különlegessége az lesz, hogy egy teljesen nyílt pályán szabad kezet kapnak a játékosok a történetek formálásához. Ennek egyik következménye lesz az, hogy a játékmenet az aktuális játékosok habitusától függően időnként akció dús, időnként pedig békésebb, nyugodtabb lesz. A Novus Mundust a közelmúltban csaknem 1000 játékos tesztelte. Legtöbbjük a játék egyik erősségeként a komplex társadalmi hierarchiát és a játékosok döntéseinek egymásra való hatását emelték ki. Így például egy vezető döntései befolyásolják a játékosok életét, de a vezető választás során a vezető korábbi döntései visszaüthetnek a pozíciójára.

http://lfg.hu/wp-content/uploads/2014/05/20140507031855-02nm_INDIAN_copy.jpg

A fejlesztők mindvégig ragaszkodtak a valósághűséghez is, hiszen mind a karakterek, mind a helyszínek életszerűek, míg a játékban lévő tárgyak és növények is a valós idő szerint használódnak el (pl. lelőhelyek – bányák, vadak, erdők). A dinamikusan változó hatalmas terep pedig hatással van a játékosok látótávolságára és sebességére is. A Novus Mundus világának saját kitalált történelme van, bár néhány ponton átfedést mutat a világ történelmével. „A játék másik sajátossága az NPC (számítógép irányította) harcosok alkalmazása” – hívja fel a figyelmet Koncsik Attila. „Az aktív játékosokon kívül fel lehet majd bérelni ún. NPC harcosokat, akik a parancsainkat követve védik meg a táborunkat, vagy rohanják le az ellenséges tábort” – teszi hozzá. A Novus Mundusban lesznek egyfajta mini játékok, azaz kalandok is, amik színesebbé teszik a játék menetét. Az indiános szerepjátékban való részvétel ingyenes lesz, de egyes extra funkciókat csak kreditek fejében lehet majd használni.

A szerepjáték megvalósulását az indiegogo.com-on regisztráltak segíthetik különböző nagyságú összegekkel, de a fejlesztők versenyt hirdetnek a kampány terjesztői között is. Aki a különböző megosztások révén a legtöbb támogatóhoz juttatja el a Novus Mundus kampányát, azt egy speciális csomaggal jutalmazzák. A győztes neve kikerül a játék Indiegogo oldalára, mérföldkövenként fontos részleteket tudhat meg a fejlesztés állásáról, egyedi háttérképet kap egy választott karakterrel, saját felszerelési tárgyat szerepeltethet a játékban, egyéni avatart tölthet fel, részt vehet a játék exkluzív tesztelésein, valamint kap 50 kreditet, amit varázslatokra tud majd beváltani a játék során.

 


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához