LFG.HU

taverna
strato
hírekCimkek

DnD Next LogoA Wizards of the Coast megnyitotta az eddig szorosan zárva tartott hírcsapot, amiből most elkezdtek folyni a D&D Next kiadványainak címei, borítóképei és végre a megjelenési dátumok és az árak is. A szerepjáték a legújabb trendeknek megfelelően szimplán a Dungeons & Dragons névre hallgat, a Next jelzőt levágták a végéről.
A három alapkönyv és a Starter Set mellett két kalandmodul is napvilágot lát idén, melyeket a díjnyertes Kobold Press készített. A megjelenési dátumok elég érdekesen alakulnak,  ugyanis gyakorlatilag az év második felére szét van terítve az említett hat kiadvány. Lássuk sorban! (A képek kattinthatók.)

DnD Next Starter SetStarter Set
Július 15.
96 oldal
$20

Ez a könyv 32 oldalban mutatja be a játékhoz szükséges alapszabályokat, a többi 64 oldal pedig egy kalandba oltott kalandmesteri útmutatót fed le, mellyel játszva lehet elsajátítani a rendszer használatát. Az 5 mintakarakterrel azonnal bele lehet majd csapni a kalandozásba, de a könyv biztosítja a szabályokat új karakterek létrehozásához is. Bármelyik utat is válasszák a játékosok, a JK-k a kaland végére az ötödik szintig tudnak eljutni.

DnD Next PHBPlayer’s Handbook
Augusztus 19.
320 oldal
$50

A kiadvány az idei Gen Conon fog debütálni, és pár nappal utána kerül a boltokba. A vaskos kiadvány a szokásos tartalommal bír, azaz szabályokkal fedi le a karakterkészítést és -fejlesztést, a háttereket, a képzettségeket valamint a harcot, és persze nem marad ki a varázslat- és felszereléslista sem belőle.

DnD Next HotDQHoard of the Dragon Queen (kaland)
Augusztus 19.
96 oldal
$30

Ez a Tyranny of Dragons című kétrészes kalandsorozat első fejezete, melyben a Cult of the Dragon és a Red Wizards of Thay szövetségre lép, hogy Tiamatot kiszabadítsák börtönéből és elhozzák Faerûnra. Ennek érdekében sárkány társaikkal porig égetnek mindent, ami az útjukba kerül. Egy ekkora fenyegetés megfékezéséhez már a Harperek és a Zhentarim is kénytelen összeállni, és persze minden jó szándékú kalandozó segítségere is szükségük van.

DnD Next Monster ManualMonster Manual
Szeptember 30.
320 oldal
$50

Meglepő módon a játékosok könyvét nem a kalandmesteri útmutató, hanem a szörnyek könyve követi a sorban. A kiadvány látványos borítóján egy beholder köszön rá illedelmesen és hangosan egy kalandozócsapatra. Semmiféle zsákbamacskára nem kell számítani; ahogy várható volt, szörnyekről fog szólni. :)

DnD Next TRoTThe Rise of Tiamat (kaland)
Október 21.
96 oldal
$30

A Tyranny of Dragons kampány befejező része. A nemzetközi helyzet fokozódik, ahogy a Cult of the Dragon által vezetett szentségtelen hadjárat a tetőfokára hág. A Tiamat követői által végzett pusztítás soha nem látott méreteket ölt. Ha az ellenük küzdő hősök elbuknak, rémséges sárkányuralom vár Faerûn lakóira. Komoly a tét, de bárhogy is lesz, az élet már nem fog visszazökkenni a régi kerékvágásba.

DnD Next DMGDungeon Master’s Guide
November 18.
320 oldal
$50

A szentháromság záró kötetére év végéig várni kell. A szabályokat 170 ezer rajongó segített tesztelni és finomítani, de a kiadó vélhetően be akarja várni a feljebb felsorolt kiadványokról érkező visszajelzéseket is, hogy minél kevesebb erratát kelljen kiadnia. A könyv a D&D-től szokott módon mindent tartalmaz, amit kalandmesterként tudni kell: kalandtervezési és -vezetési információk, világkészítési tippek, opcionális szabályok és persze több száz mágikus tárgy leírása.


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához