LFG.HU

dekszter
hírekCimkek

Idén új érába lépett a világ egyik legrégebbi és leghosszabb ideje futó gyűjtögetős kártyajátéka, a Legend of the Five Rings. Az Ivory Edition márciusi megjelenésével számos szabályváltozás állt be a játékban, de természetesen más érdekességek is történtek illetve történnek Rokuganon. Lássuk, hogy mit tartogat nekünk a következő pár hónap.

Ivory Edition

“A Smaragd Birodalomban ugyan helyre állt a béke, de a frissen birtokba vett Kolóniák számos titkot, veszélyt rejtegetnek a bátor vagy éppen botor szamurájok előtt.
A Mennyei Császárnő uralkodása nem tarthat örökké, de két fia közül csupán az egyik ülhet majd a trónra. Vajon a Nagy Klánok le tudják győzni vágyaikat és túl tudnak lépni érdekeiken, vagy az új trónörökös megválasztása polgárháborúba taszítja a Birodalmat?”

The Coming Storm

“A Császárnő idősebbik fia, Iweko Seiken felbukkanása azonnal zavart okoz a Kolóniák hatalmi rendjében, ahogy a Nagy Klánok szamurájainak meg kell osztani hűségüket a Kolóniák kormányzója és a trónörökös között.”

A tavasszal megjelent Ivory Edition eddig egy kiegészítőt kapott, ami a The Coming Storm címet kapta, és a Kolóniákon kialakuló feszültség a fő témája. A 156 új lapot tartalmazó kiegészítő 16 lapos boosterekben vásárolható meg.

A Line In The Sand

“A Kolóniák könyörtelenül forró nyarában a két trónörökös, Iweko Seiken és Shibatsu követői között csak nő a feszültség. A testvérek ugyan nem szorgalmaznak katonai lépéseket, követőik azonban nem ennyire diszkrétek és önmegtartóztatóak.
A Kolóniák homokjába meghúzták a határokat. Vajon ki fogja előbb átlépni és a feszültséget nyílt háborúvá változtatni?

A Line In The Sand az Ivory Edition második kiegészítője lesz, ami idén nyár végén fog érkezni. Akárcsak elődje, ez is 156 új kártyát fog tartalmazni 16 lapos boosterekben.

Siege: Heart of Darkness

“A Smaragd Bajnok ugyan kiűzte őket Rokuganról, de a Dark Naga-k utat találtak a Kolóniák felé. Az emberek arcátlanságán feldühödve bukkantak fel a Second City árnyékában és vették ostrom alá a nagyszerű várost.

Előreláthatólag a Line In The Sand kiegészítővel egy időben érkezik a Siege: The Heart of Darkness, ahol három vagy több játékos együttesen védelmezi a Kolóniák fővárosát az ostromló Dark Naga-k ellen.

A játék három, az Ivory Edition szabályainak megfelelő paklival, valamint egy úgynevezett „Siege” paklival fog megjelenni, ahol az utóbbit a támadó Dark Naga seregeket irányító játékos fog használni. Természetesen, mint az eddig megjelent dobozos Legend of the Five Rings játékokhoz hasonlóan, saját paklit is használhatnak a bátor szamurájok.  A Siege: Heart of Darkness 35 dolláros áron lesz kapható.

The Book Of Void

Júniusban érkezik a Sword and Fan című szerepjáték kiegészítő, ami a 3. kiadás megfelelő témájú könyveit (Masters of War, Masters of Court) hozza kissé rövidebb, tömörebb közös fedél alá, 216 oldalon bemutatva a rokugani hadviselést és az udvarok működését. A megszokott információk mellett aktualizált politikai eseményekkel és új szabályokkal (például új iskolák, új előnyök és hátrányok) találkozhatunk a 4. kiadástól megszökött gyönyörű lapokon.

Az augusztusban érkező, The Book of the Void megjelenésével a végére ér a szerepjáték, öt elemet lefedő sorozata. A Book of Void a legmisztikusabb elemre koncentrál, így lapjain is a misztikum és a titkok töltik be majd a főszerepet. A 200 színes oldalon ezeken kívül új szabályokkal, valamint egy teljes kampány szettinggel, a Nazo Mori nevű erdővel (amit talán Rejtélyek erdejének lehetne fordítani) találkozhat a játékos illetve a mesélő.
Mindkét könyv 40 dolláros vásárolható majd meg.

Sword and FanA Legend of the Five Rings számos módon egyedinek számít, de úgy tűnik, erre ismét sikerül rátenniük még egy lapáttal a fejlesztőknek. A játék mindig is híres volt róla, hogy bevonja a játékosokat, legyen szó kártyajátékosokról (akik az egyes versenyeken elért eredményeikkel formálhatjuk kedvenc klánjuk sorsát), vagy szerepjátékosokról, akik a gigantikus Téli Udvarokon (lásd lent) játszanak aktív szerepet Rokugan történetének alakításában.
A következő lépés egy még megjelenési idővel nem rendelkező regény lesz, ahol ugyan a sztori gerince kisebb-nagyobb részben kötött lesz, de a játékosok visszajelzései vagy éppen az író által, fórumokon és egyéb helyeken elcsípett módon fog lezajlani.

A végére hagytam az igazi „nagyágyút”, vagyis az idén is jelentkező Winter Courtot, ami immáron a negyedik lesz az AEG szervezésében. Ez a három hónapon át zajló, egyedülálló  fórumos játék, a Császárnő Téli Udvarába invitálja Rokugan szamurájait, amit idén a Birodalom fővárosában Toshi Ranbo-ban tartanak.
A játék egyedisége leginkább abban rejlik, hogy a számos játékos mintegy szabadon tevékenykedhet a helyszíneken, a Mesélők és Moderátorok inkább csak felügyelők, valamint a fontosabb karaktereket is ők viszik. A játék hatalmas hangsúlyt fektet a szerepjátékra (habár a karakterek ugyanúgy rendelkeznek karakterlappal) és túlnyomó részt az egymás közötti interakcióról szól a nagyjából 3 hónapos esemény, amelynek eseményei elbírálás után hivatalos eseményként kerülnek be a kártyajáték és a szerepjáték történetébe. Ahogy az elvárható, egy ilyesmi tele van intrikával, drámával, ami most talán még komolyabb hangsúlyt kap, hiszen idén dől el, hogy ki örökli Rokugan trónját.
A játékosok és (külsős) mesélők jelentkezését júniustól várják, maga a Winter Court pedig decemberben startol és február végéig tart.

Utz!

Winter Court IV


A szerző más irásai

[ további írásai]
Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
 

» Ugrás a fórumtémához